"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 15 december 2020

Skogslunch - Karjalan piirakka

 
Gråvädret fortsätter att hägra och även om vi tack och lov har snö i stugan, så är det ofantligt blött i skogen. Bäckar här och var där det aldrig runnit vatten förut och det är gummistövlar eller höga kängor som gäller i terrängen. När ska vintern komma egentligen!? 
 
-Man kan ju inte låta bli att oroa sej för att det är så här vintrarna ska se ut i fortsättningen, med regn, slask och plusgrader, istället för minus och en massa snö...
 
Många år har dock snön kommit strax efter jul med skidpremiär i mellandagarna, så vi håller tummarna för att det dimper ner en massa då :D
 


Mysig söndagsutlykt vid Hinnsjön

Karelska eller finska piroger till lunch- en riktig favorit!

Karjalan piirakka
Mmmm.....

Karelska piroger
Har gjort en ny fikabricka, perfekt som ett litet underlägg eller skärbräda

Najo håller koll :D

Vanligtvis äter man pirogerna med äggsmör, men det duger gott med enbart smör också!


Kupilka
 
"Finska, eller karelska piroger som de också heter är ett tunt bröd på rågmjöl som är fyllda med en typ av risgrynsgröt. De karelska pirogerna var ursprungligen en nord- och gränskarelsk delikatess som spreds över resten av Finland i och med evakueringen av karelarna under andra världskriget."
 
 
Hinnsjöån2 kommentarer:

 1. Härliga bilder i din blogg 😍. Och vad roligt att karelska pirogerna har hittat sin väg till era matbord på andra sidan viken. De är en god mellanmål med smör eller eggsmör (och även med hummus :D ).
  Min farmor brukade baka karelska piroger och hade dem alltid i skåpet - till oss barn så bjöd hon alltid saft och piroger :) . Men nuförtiden är det väl få som bakar själv utan man köper dem från butiken. Så brukar det gå.

  Hälsningar från Åbotrakten =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Terhi: Tack! Ja de är så himla goda. Maken är halvfinne så han har vuxit upp med piroger och hans mamma brukade också baka dem själv. Har tänkt testa jag med nån gång, men är väldigt glad att de finns att köpa på affären :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3