"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

FJÄLLRIPANHej och välkommen till Fjällripans blogg! 

Mitt namn är Susanne Lind. Jag är 50 år, gift med Micke och mamma till Teresia 29, Oliver 27, William 20 och Nils 16. Vi har två kleiner Munsterländer, Najo och Iver och bor i ett hus strax utanför Örnsköldsvik (förutom de äldsta två barnen som är utflugna). Längtan efter att bo närmare skogen är dock stor och planen är att flytta till vår stuga i Rössjö inom något år.
Jag gillar friluftsliv i alla olika former och vistas i stort sett all min lediga tid i skog och mark. Det är där jag trivs som allra bäst och här på bloggen delar jag med mej av mina turer och äventyr i skogen, vid havet och på fjället.
Mina intressen är friluftsliv, vandring, längdskidåkning & snöskovandring, kajakpaddling, jakt, fiske, cykling, fotografering & fågelskådning


Jakt och fiske har jag vuxit upp med, så har det alltid funnits där naturligt, men det var först 2008-09 som jag tog jägarexamen och i samma veva skaffade jag min stående fågelhund Najo, en kleiner Munsterländer. Sedan dess har vi haft många fina turer i både skog och fjäll, men som nybörjare är det många nya saker att lära sej och man ställs hela tiden inför nya utmaningar. Rippremiären 2013 var dock en stor vändpunkt, då jag äntligen fick skjuta min första ripa <3
Fotografering har också blivit ett allt större intresse med åren. Tidigare har jag mest fotat lite sporadiskt på familjen och vid speciella händelser, men i och med att jag började med den här bloggen så har fotograferandet ökat och numera hänger kompaktkameran allt som oftast med.
 • Under året 2013 gav jag mej själv en utmaning att sova ute minst en natt per månad och det resulterade i 40 utenätter. Det gav mersmak och jag drömmer om att bo i tält under en längre tid någon gång i livet...

 • Fortsatte att sova ute minst en natt i månaden under 2014, och målet var att att få ihop 50 övernattningar, vilket slutade med 52 underbara utenätter! 


 • Under 2015 hade jag inget bestämt mål med ett visst antal nätter, förutom att sova ute minst en natt i månaden. Det resulterade i 25 utenätter och med över 40 nätter i husvagnen, ca 20 nätter i vår nya stuga och 7 nätter i fjällstuga så kan jag ju bara konstatera att jag sovit hemma väldigt lite det här året!! speciellt med tanke på att jag även jobbat 120 nätter!

 • Jag har sedan fortsatt att sova ute "minst en natt i månaden" under 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 och precis som föregående år, utan ett bestämt mål med antal nätter. Det blir så många det blir, huvudsaken är att det görs med glädje och inte blir något tvång...
-Men det är nog ingen risk, då jag verkligen älskar att sova ute!
Om du vill komma i kontakt med mej så kan du maila mej på :

fjallripan.nu@hotmail.com 


Jag finns även som FJÄLLRIPAN på:

 
 
Välkommen att följa mej även där! 


5 kommentarer:

 1. Mari Mohede Bergh26 januari 2014 kl. 23:37

  Vilken underbar BLOGG du har!
  Verkligen inspirerande för en SKÅNE tös som mig.
  Dina bildet är underbara och jag kommer att fortsätta följa dig.

  48-årig 2-barns mamma som älskar att vara ute i naturen.

  SvaraRadera
 2. Å TACK! så roligt att höra :))

  SvaraRadera
 3. Så fin blogg du har, bor själv i öknen så det här underbart att läsa om! Jag ser fram emot att flytta hem till Sverige så småningom och blir glad ända in i själen när jag ser så vackra bilder, tack!

  SvaraRadera
 4. Oj hade helt missat din kommentar, Amanda!
  TACK så mycket! Så kul att höra! :D

  SvaraRadera
 5. Tack för fina vandringstips, var till hummelvikens naturreservat nyligen, mycket fint, har du något annat tips där det går att gå en dagstur i rundslinga nära Örnsköldsvik?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3