"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 26 augusti 2016

Ekorrdörren- Nedalshytta


Sylarna Runt Dag fyra- 10 km

Ekorrdörren- Nedalshytta


Sista morgonen vaknade vi till regn och det kändes lite motigt att packa ihop. Men fort var det gjort och vi var snart på väg ner mot Nedalshytta igen. Mest nerförsbacke hela tiden och det tog inte lång tid förrän vi var framme. Lite snopna att vandringen tog slut så fort, men väldigt nöjda över våra dagar på fjället!



Regn och dimma på morgonen

Det blev bara några mobilbilder från den sista dagen, då kameran tagit slut på batteri. Helt otroligt att den hållit så länge utan laddning ändå! :D


Regnskyddet på!


Dags att vandra vidare i regn och ruskvädret



Vi hade faktiskt hoppats på lite sämre väder under turen, vilket kan låta konstigt,  för visst är det betydligt härligare med solsken och blå himmel och att man får se fjällen runt omkring en! Men man ställs ju inför helt andra utmaningar i dåligt väder och det behöver man ju också testa på!

Nu fick vi iallafall regn i lite lagom dos och jag hade absolut inte velat byta bort de fina dagarna vi haft!



Vi hade också hoppats på några vad under turen och även det fick vi testa på vid några tillfällen. Inga direkt svåra vad, men ändå. Det känns allt lite otäckt att ge sej ut på hala stenar, i strömmande vatten, med tung packning på ryggen! Det gäller att se upp med var man sätter fötterna.



Teresia vid gränsröset






Sen var det bara att sätta sej i bilen och köra de 55 milen hem igen! Kom till Övik strax efter åtta och efter en snabb sväng hem för att hämta nya kläder bar det iväg till stugan där familjen väntade, med bastun uppvärmd och maken hade dessutom en överraskning till mej, då han fixat nytt trägolv i både bastu och förrum!! :D





1 kommentar:

  1. It has been quite a trip. Different landscapes, different challenges. But above all peaceful and impressive. After such a trip it probably takes a while before you are used to human beings again, different from your company during the walk.
    Greetings, Kees

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3