"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 31 augusti 2016

Kvällsjakt


I måndags blev det övernattning i stugan för maken och mej och på kvällen gick vi ut på en jaktrunda ovanför stugan. Vi hittade ett nytt område som såg väldigt fint ut, med flera små sammanhängande myrar och vi hade inte hunnit långt förrän Najo hittade åt en stor kull orrar i ett mindre skogsparti.

Det blev väldigt livat ett tag då orrarna kacklandes flög mellan träd till träd och Najo blev så tänd att han började skälla på dom! Det var alldeles för tätt för att kunna få nåt läge, men det var riktigt spännande när man hörde hur det gång på gång rasslade till i träden ovanför. En efter en drog de till sist vidare åt olika håll och jag gick ner på myren i hopp om att få läge på nån...

...och det fick jag, men orren var helt enkelt för snabb! och jag- för långsam!

men det är ju å andra sidan bara bra så att ungfåglarna får tid att växa på sej lite! :D


Kvällsjakt på skogsfågel


Fina jaktmarker!

En tänd jaktvovve

När vi sedan kom tillbaka upp mot skogen igen, så fick Najo lägga sej och vila en stund, men han hade väldigt svårt att tagga ner. Svansen gick och han vädrade och flåsade som bara den. Efter en stund, när skickar jag ut honom på sök igen, så rusar han rakt in i ett snår och upp flyger en skogsfågel! Bara några meter ifrån oss. Inte konstigt att han hade svårt att komma till ro...

Jag hittade sedan en liten vit fjäder i närheten, vilket får mej att tro och hoppas att det var en ripa.


Najo och husse vilar en stund

Gula kantareller finns det gott om

De fick dock vara kvar i skogen, då vi inte hade något att plocka dem i.

På tillbakavägen, drog Najo iväg över ett hygge, men benen var rätt så trötta efter allt myrtraskande och det började även skymma, så jag visslade in honom. Det tog en stund innan han kom och vi kunde höra ett ljudligt brak av ännu en fågel som lättade. Det är verkligen gott om skogsfågel i år!Najogubben jobbar på!


Nästa morgon tog vi samma runda, men förutom några singelfåglar, så var det rätt lugnt och vi var bara ute i ca två timmar, eftersom vi hade andra ärenden. Men det känns verkligen helt fantastiskt att kunna gå ut och jaga direkt från stugan så här! En dröm som gått i uppfyllelse :DKul att utforska nya jaktmarker!2 kommentarer:

 1. Vilket härligt liv ni lever.
  Så kul att du delar med dig så att vi får följa med er.
  Och så vackra gula kantareller, du kunde väl inte bara låta dom vara kvar heller ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig tur till myren, synd att ni inte fick någon härlig fågel till middan.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3