"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 26 augusti 2016

Fågelpremiären 2016


Igår var det fågeljaktspremiär, vilket vanligtvis brukar innebära en resa till fjälls för mej och eftersom jag är ledig i år, så hade jag sett fram emot fina dagar på fjället. Men nu lyckades jag inte få med mej något jaktsällskap och det verkar även vara väldigt uppbokat på de marker som är öppna för jakt, så fjälljakten får vänta tills lite senare. Det ser dock ut att vara dåligt med ripa på fjället i år (se ripinventering 2016) 

Istället gick jag och gubben för att testa jaktlyckan i skogen efter att han slutat jobbet igår kväll och vi hann inte gå långt förrän vi hittade åt en orrkull. Sammanlagt kunde vi räkna till 8 orrar, men det var så risigt att det inte gick att få något skottläge. Vi fortsatte runt myren, men då det började skymma så vände vi tillbaka och hoppades att de kanske hade återvänt.

och ja mycket riktigt, Najo fick genast upp vittringen, följde en löpa och stramade till. Micke var alldeles bakom och skickade fram Najo som rusade fram som ett skott och plötsligt hade han en orre i munnen!!

Ja vad säj man, det har då aldrig hänt förut!!  Mattes lilla fågelhund :DGubben å jag på skogsfågeljakt! :D

Mattes lilla fågelhund!


5 kommentarer:

 1. Här hos oss är det andjakten som gäller min man fick 4 änder och en gås .Så lite vild fågel blev det i frysen .Snyggt gjort av vovven ,det är annars hundens dag idag ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder. Jag är ju ingen jägare fantast men däremot bärfantast så din lingonbild, vao med grådaskig stubbe bakom.
  Kan mycket väl tänka mig att jägare njuter ute i det fria och får dessutom lite spänning. Ha det gott, jag njuter av din blogg.

  SvaraRadera
 3. Så flott! Skulle gjerne vært gjest når det måltidet skal serveres.

  God lørdag fra Birte

  SvaraRadera
 4. Well, the hunting and berry collecting season has started again. It brings a scent of autumn. It doesn't feel like that with us, with temperatures between 25 and 30 degrees.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3