"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 30 september 2020

Övernattning i skogskojan

 
I helgen har vi roat oss med kojbygge i Rössjöskogen, eller närmare bestämt i skogsdungen intill stugan, för man kan ju inte bara fara ut i skogen och bygga kojor hursomhelst (om man inte har markägarens tillstånd förståss). Jag har iallafall länge velat bygga nåt liknande och eftersom det nu blev så pass bra så har jag god lust att söka "bygglov" för att sätta upp en till på nåt fint och vildmarkigt ställe :D

 

Min mysiga skogskoja

Vi hade en hel del bakaved liggandes, samt att vi samlat ihop granstörar efter att de gallrat skogen, så efter att maken jagat klart på söndagen körde vi igång med byggandet. Riktigt kul projekt och på måndagen, så blev det en premiärnatt för mej och Najo.

-Så mysigt! Snart femti och glad som ett barn åt sin nya koja haha :D
 
 
En sista kaffetår, innan det är dags att krypa ut ur sovsäcken
 
-Ser fram emot att sova här när snön kommer!
 

Det är lite småfix kvar, vi ska sätta in en enklare dörr och ev en eldstad inuti, samt bättra på underlaget där man ligger. Nu lutar det en aning, men jag fick iallafall en riktigt god natts sömn, med regnet som droppade från träden utanför och på morgonen kom ett gäng nyfikna talgoxar och hälsade på.

-Glömde nästan helt bort att knäppa några bilder, men det blev iallafall några filmklipp ↓

---Följ gärna Fjällripan på Youtube---

 3 kommentarer:

 1. Wow vad häftigt :) Vad har du/ni för mått på den?? På vissa vinklar ser den nästan ut som ett gammeldags Långhus. Du är fantastisk att följa, ibland med en stor avund :)
  Allt gott!
  //Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! så roligt att du följer :D Kojan blev lite större än jag tänkt, ca 3,5 m lång och nästan 2 m bred. Den är byggd i en A form, men vi täppte igen halva öppningen framtill, så därför ser den nästan ut som en tipi/kåta framifrån. Allt gott till dej med! /Susanne

   Radera
 2. Hi Susanna,
  What a great idea and what a creativity. You sure know how to enjoy in the nature.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3