"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 6 september 2017

Packning för sju dagar längs Kungsleden


Nu är ryggsäcken packad och i morgon bitti bär det av till Kiruna. Sen väntar vandring från Abisko till Nikkaluokta, med start på fredag. Vikten på säcken slutade på strax över 17 och det är lite mer än vad jag hoppats på. Skulle helst se att den vägde under 15. Men det känns inte som att jag kan plocka ur något, så det är nog bara att kånka på och se glad ut :D

Hoppas bara inte att det regnar varje dag för då blir ju tältet mycket tyngre att bära! Men hur som helst så kommer det ju packningen att bli lite lättare för varje dag allt eftersom maten går åt.


Packning för 7-dagarstur med tält längs KungsledenRyggsäck: Fjällräven Kajka 75 L (vikt 3.3 kg, inkluderad i packvikten)
Tält: Abisko Dome 2 (vikt ca 3,5 kg)
Liggunderlag: Thermarest Trail Pro L (vikt 1120 g)
Sovsäck: Marmot Never Summer (vikt 1395 g)

Kök: Primus Express Stove
2 gasoltuber
1 matkåsa
1 spork
Vattenflaska
Tändstickor

Skaljacka
Tunn Dunjacka
Fleecejacka- Houdini
Tunnare fleecetröja (?)
Vandringsbyxor- Fjällräven Keb Gaiter
Regnbyxor (?)
2 undertröjor- ull
2 långkalsonger- ull
2-3 tunna ullstrumpor
2-3 tjockare ullstrumpor
Trosor
BH-topp- ull
Skarf
Tunn mössa
Fingervantar
Duntofflor/Sovsockar (?)
Foppatofflor

Pannlampa
Kamera + laddare
Mobil + laddare
Kompass
Karta
Vandringsbok
Skrivbok/Penna

Tvål- liten flaska
Schampo- liten flaska
Tandborste
Tandkräm
Våtservetter
Toapapper
Liten handduk
Alvedon
Duoderm

Snus


(Har markerat de saker jag överväger att lämna hemma med ett frågetecken, men mest troligt så kommer jag att ta med mej dem ändå...)

---Edit: Har ändrat lite i packlistan, några saker lämnades hemma och några av mina "frågetecken" såsom regnbyxor och extra fleecetröja fick komma med, vilket jag är väldigt glad över!

Packningen slutade för övrigt på ca 18 kg till sist, vilket var i tyngsta laget och de dagar tältet var blött så blev det ju förståss ännu tyngre. Annars så jag hade jag inga onödiga saker med mej, (förutom skrivboken och pennan som ej kom till användning.) Men till nästa gång, ska jag se över vad jag kan ändra på för att få ner vikten, såsom ett lättare liggunderlag för längre vandringar etc ...


Mat för 7 dagar i fjällenFRUKOST:

Varma koppen -Blåbär/Hallon, Äpple/Kanel, Oboy
2 spisbröd, Pickles/Räkost

LUNCH:

Snabbmakaroner med varma koppen -Redd grönsaksoppa/Sparrissoppa/Redd kycklingsoppa
2 spisbröd, Pickles/Räkost

MIDDAG:

Frystorkat från Blå Band; Tacogryta, Pasta Bolognese, Kryddig Cous-Cous, Pasta med vitlök och tomat...

KVÄLLSFIKA:

Oboy, spisbröd

SNACKS:

Nötter, choklad å lite smågodisJag kommer att bära tältet och gasköket och Tina bär all frukost och lunch. Middagarna och snacksen bär vi själva och sedan får vi omfördela vikten allt eftersom maten går åt, så att vi bär lika mycket, på ett ungefär :D

4 kommentarer:

 1. Jag är ingen "friluftsmänniska" själv men tycker att det är jätteintressant att läsa om andras äventyr. Kul att se vad ni tar med er. God tur!
  Märta

  SvaraRadera
 2. Strekningen Abisko-Nikkaluokta har jeg gått 4 ganger, dvs den ene gangen da jeg startet i Nikkaluokta tok jeg av ved Alesjaure, gikk over fjellet til Unna Alakas og videre til Bjørnfjell. Et herlig terreng og natur som jeg trives i.

  På turene har jeg som regel tung sekk, det er så mye som er kjekt å ha. I tilfelle.... Har båret tungt telt, tung ryggsekk, og mye unødvendig proviant. En del av utstyret er fornyet med mindre og lettere. Nå har jeg et telt som komplett veier 2 kg, mens jeg har gått med et ekspedisjonstelt for tre personer, vekt 5,6 kg. Det er galskap, he he
  Tror du også kunne kuttet ned noe på vekten når det gjelder proviant og gasol. Dette fås jo kjøpt underveis på hyttene, og prisen er ikke særlig høyere enn i butikkene hjemme.
  Håper dere hadde en fin tur. Selv var jeg på weekendtur til Abiskojaure for ei uke siden. Overraskende mye folk som var på vandring selv om det var i begynnelsen av september. Trivelig å treffe på så mye folk, særlig når jeg går alene. Hvis jeg får tid kan det hende jeg rekker enda en weekend i Abiskojaure før de stenger for vinteren. :)

  SvaraRadera
 3. I mina öron ett väldigt tungt lass att bära på. Som en full stridspackning var anno dazumal. Men som du skriver blir lättare efterhand. Och övar säkert upp kroppsstyrkan.
  God tur (även om du väl redan kommit tillbaka nu).

  / Deerhunter

  SvaraRadera
 4. Ich bewundere dich, wenn du wieder voll Lebenslust durch die Berge ziehst. Liebe Grüße aus den Alpen. Ernestus.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3