onsdag 27 september 2017

Bland tjädertuppar och kantareller


Förra helgen bjöd på två fina jaktdagar i härlig terräng strax bortanför stugan. Vi testade ett nytt område och vi hann knappt kliva in i skogen förrän den första tjädertuppen lättade, i skydd av träden i vanlig ordning och sedan hade vi ytterligare tre tuppar inom bara någon timme! Inget skottläge på någon av dem, men det var roligt att se hur Najo jobbade och han stod riktigt fint och fast vid några tillfällen. Annars är ju tjädern en rätt svår fågel för en stående fågelhund, då de gärna springer undan.

Andra dagen hade vi också gott om tjädertuppar, förmodligen samma som dagen innan, då vi jagade i samma område. Inga skottlägen denna dag heller, men jätteroligt att det finns så gott av dem i år och det är riktigt spännande när man hör hur de lättar med ett rejält brak! 


  Härlig terräng

Kul att utforska nya områden på jaktmarken
 Viktigt med vila emellanåt


Trots att vi inte fick med oss nån fågel hem, så behövde vi inte gå lottlösa. För precis som med tjäder, så finns det väldigt gott om kantareller och vi fyllde en påse på en liten stund.  Mest gula kantareller men även trattkantareller som så smått börjat kika fram :DInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning :)

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan 🌿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...