"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

söndag 25 september 2016

Thermarest Trail Pro


Thermarest Trail Pro


 Thermarest Pro Trail L


Precis som med sovsäckar, tält (och allt annat också för den delen) så finns det ju en hel del att välja på även när det gäller liggunderlag. Jag använder sedan fem år tillbaka ett Thermarest Trail Pro L(arge) och är mycket nöjd med det. Jag använder det året runt, både i tält och direkt på marken och snö. På vintern använder jag även ett vanligt skumplastunderlag under, för att skydda ytterligare från markkyla.

Liggunderlaget är självuppblåsande och jag brukar låta det ligga med öppen ventil så att det fyller upp sej själv, men sedan blåser jag alltid i det sista med munnen, för annars tycker jag inte att det blir tillräckligt mycket luft i det. Det är inte många blåsningar som behövs, så det går väldigt fort och lätt. Var dock lite osäker i början på huruvida det var bra att blåsa in varm luft i liggunderlaget, men jag läste någonstans att det inte gör någon skada, så jag tror på det!


PLUS: Rymligt, skönt och enkelt att använda!

MINUS: Under kallare vinternätter kan det slå igenom lite markkyla.
(men det förhindrar man lätt med ett extra skumplastunderlag under)


 
Uppblåsbara liggunderlag"Jag har dock haft lite otur, med mina underlag, då två stycken gått sönder! utan att jag kunnat hitta något synbart hål. Den ena gången på norrskenstur i Abisko  och nu senast på vandringsturen runt Sylarna. Inte särskilt roligt när man märker hur liggunderlaget sakta blir plattare å plattare..."

Men, eftersom Thermarest erbjuder livstidsgaranti på produktions och materialfel, så har jag inte haft några problem med att få de utbytta!
Produktbeskrivning:

Therm-a-Rest Trail Pro är ett självuppblåsande och mångsidigt liggunderlag som har designats lika mycket för minimal vikt och packvolym som för maximal och tillförlitlig prestanda och komfort. Det är ett av Thermarests varmaste självuppblåsande liggunderlag, som passar att bära under vandringar. Trail Pro är fyllt med skum med urstansade hål och avsmalnande form som ger bra värme och komfort och tar ändå väldigt liten plats.

Vanliga uppblåsbara liggunderlag frånThermarest skall enligt tillverkaren förvaras uppblåsta med ventilen öppen. NeoAir kan däremot förvaras ihoprullat med ventilen öppen


R-värde: 4
Vikt: 1210 gram
Bredd: 63 cm
Längd: 196 cm
Tjocklek: 5 cm
Mått, packad: 33 x 18 cm

Pris: 1499:-

Kampanjpris just nu! OutdoorexpertenHar även testat makens Exped DownMat 7LW som jag tänker skriva lite om framöver.


1 kommentar:

  1. Takk for tips - og god beskrivelse. Jeg skulle absolutt hatt et nytt liggeunderlag - så dette var nyttig info.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3