"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 29 september 2016

Tisdagsjakt med beeper


I förrgår var vi ute i skogen och testade lyckan på fåglarna igen. En härlig förmiddag med sol, blå himmel och vackra höstfärger! Fågel hittade vi också, en tjäderhöna och ett gäng orrar, men inga lägen. Vi testade att använda en beeper på Najo för första gången och även om man kan tycka att det är störande då det piper, så underlättade det verkligen när man kunde höra var och när han stod för fågel.Tycker att det börjar bli hög tid att jag får komma till skott!


Jakten är ju så mycket mer än att skjuta fåglar, det är ju hela upplevelsen, att ströva i skog och mark, se hunden springa fritt och göra det han älskar mest! frisk luft, spänningen vid fågelsituationer, gratis motion i varierande terräng, alla lukt och synintryck, som doften av myr och spår efter olika vilt...

Men, som jag sagt mången gång förr, så vill man förstås komma till skott och få fälla en fågel någon gång också! Annars skulle man ju knappast gå och släpa på bössan.
Jag uppe på Råmyran, ett av mina nyfunna favoritställen!


Brandpasset

Här har älgarna trampat upp en fin stig!

Klibbticka

Så här är man ju mest van att se trädsvampen med droppar på som jag la ut förra veckan och tittar man närmare så har ju även den här droppar på undersidan.


Trattkantareller

....och den här gången hade vi med oss en påse att plocka dem i!


Myrstack med två tydliga tassavtryck från en björn!

Tassavtryck av björn (dålig bild)

Najo med beepern

Vi har fått låna beepern av en arbetskamrat till Micke och jag var väldigt skeptisk till att testa den först. Tänkte att den skulle störa Najo, samt att den skulle pipa så fort han pinka eller stannade upp. Men eftersom man kan ställa in hur många sekunder han ska vara still innan den piper, så det var inget problem och han verkade inte alls störas av att ha den på sej.AfterhuntLäs också:3 kommentarer:

 1. Hahahhahahah - jeg likte det siste bildet best - hahahah!!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra blogg! Jättefina bilder!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angelica: Tack så mycket! Såå roligt att höra :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3