"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 31 oktober 2022

Björnspillning vid stugan

 

 
När jag var ute och joggade häromveckan så höll jag nästan på att kliva i en alldeles färsk hög med björnspillning på stigen. Alltid lika spännande att se spår av dem!
 
Vi har sett spillning på flera ställen i höst, men det här kändes lite väl nära inpå, bara ca 400 m ifrån stugan. Men det är ju inte första gången. För nåt år sen hade en björn rivit ur en stubbe alldeles ovanför stugan och en annan gång hade den traskat rakt över tomten. 
 
-Så de verkar ju precis som oss trivas där! :D
 

Färgglad björndynga!
 
Björnspillning kan ju se väldigt olika ut, beroende på vad de ätit och de vi sett iår har varit väldigt färglada och innehållit en massa lingon. När de ätit blåbär kan det se ut så HÄR.
 
Jag har sett björn 3 ggr men då från bilen. Annars så har jag kommit nära inpå björn några gånger då jag varit ute i skogen. Känt lukten, hört visslingar, sett olika spår och märkt att hunden inte velat gå framåt, hållit sej nära mej med en låg och skrämd hållning... 
 
Lite obehagligt och skrämmande är det ju. Men jag är oftast inte rädd för att stöta på björn, då jag tror de håller sej undan. Men, man vet ju aldrig, de kan ju bli överraskade eller att man kommer mellan en hona och unge och jag brukar se till att det hörs när jag kommer när jag går i marker där jag får känslan av att björnen kan va. Pappa fick en skenattack mot sej häromåret där björnen väjde på bara några meter! Han gick med älghund och det är ju ofta på jakt med lös hund som sånt brukar hända. Men det har ju även blivit mer i björn i våra skogar, så det gäller ju att man är medveten om det när man är ute. 
 
 2 kommentarer:

  1. Jösses vad spännande. Drömmer om att få se björn och fota men har inte lyckats ännu. Hos oss verkar det inte finnas lika många.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa jättespännande. Här verkar det verkligen finnas gott om dem! De sköt två stycken i närheten i höst, men fortfarande en massa spår efter andra björnar.

      Radera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3