"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 3 december 2021

Vintervackra dagar!

 
Vi fick en tidig vinter i år! Med snö och kyla som verkar hålla i sej och jag hoppas verkligen att vintern är här för att stanna! Ser fram emot en massa skidåkning och härliga utesovarnätter. (Bara eländesryggen blir bra! väntar fortfarande på röngen...) 
 
...och tills dess gör jag mitt bästa för att hålla igång och tack och lov har jag inga problem med att röra på mej när jag väl kommit igång och det har blivit många fina turer i vinterskogen och vid havet de senaste veckorna <3
 


Fullmåne och myskväll i glashuse
 
För någon vecka sen så satte vi in en liten kamin i glashuset och på eldningspremiären fick vi en helt magisk kväll i fullmånens sken! Så häftigt när snön lyser upp skogen som om det vore dag och det behövdes minsann ingen pannlampa på springturen den kvällen :D
 

Runstreak 68- i Mickes något för stora Helly Hansentröja :D

Jag har nu kommit upp i 81 dagar på min runstreak och målet på 100 dagar närmar sej! Var nära att sluta på 80, men nu kör jag det sista och sen ska jag satsa på skidåkningen istället! Må hända att det blir en ny runstreak till våren igen. Tycker det har varit en väldigt bra motivation att komma sej ut varje dag.


Lyckad dag i älgskogen

After Hunt vid stuganFikautflykt på Rutberget

Blev akut sämre i ryggen några dagar och kunde knappt gå. Fick hålla maken under armen när vi skulle ut på tur på Rutberget och blev så förtvivlad att jag rakt börja grina. Men det är ju viktigt att röra på sej när man har ont i ryggen och tack och lov gick det värsta över inom några dagar igen..Finfin förmiddagspromenad i Domsjöområdet

Himlavackert på Bäckfjärden!

Balesudden i fjärran

Promenix på Åsberget -15

-Vi är verkligen lyckligt förunnade som har så vacker natur alldeles nära stan!


Utsikt från Varvsberget

Premiärtur på Tegsnäsarna i Rutbergsterrängen


10 minusgrader och lite bitigt om kinderna, men ack så underbart!Adventstur i vinterskogen- Solandsberget


Varm choklad och marshmallows- fast tvärtom då nästan hela påsen åkte i! :D

Småfrusen i stugan

Vi kallställer ju stugan varje gång vi åker därifrån, så det tar sin lilla tid innan man fått upp värmen därinne. Speciellt då termometern visade på närmare 20 grader när vi var där senast.
 


ELDMYS!!
 
G.L.Ö.G.G på värmning

Våran stugidyll <3

Hot Tuna Melt

Testade att göra Hot Tuna Melt förra helgen och MUMS så goda de blev! Pitabröd fyllda med tonfisk, majonäs, inlagd jalapeno, rödlök och riven mozzarela och med smör, parmesan och oregano utanpå bröden som stekes i 2 minuter på vardera sida och sen in i ugnen ca 6 minuter. Precis som Fetaostsnurrorna så hittade jag receptet hos Snacks to Share på Insta. Mycke gosaker där!


Uppfriskande tur till Skagsudde -17

Stämningsfullt med dimman över havet

Kyligt och härligt! <3


Vinterns första tur till Isgrottan

Jag har besökt grottan i över tio år nu och det är alltid lika roligt att se hur grottans utseende förändras från gång till gång. Än så länge är det inte jättemycket is, men snart så kommer hela öppningen att vara täckt med vackra isformationer och istappar med bara en liten ingång in till grottan. 

-Här kan se hur det såg ut vid Isgrottan vintern 2019 och här kan du se alla mina inlägg från grottor och skrevor här runt Örnsköldsvik. 
Tycker oftast att det blir roligare när man har människor med på bilderna och eftersom jag oftast är ute själv så blir det till att springa fram och tillbaka när man ställer in självutlösaren. Himla bra träning med andra ord :D
 


Fika på stående fot- Älskar Propuds Cappuchino Milkshake


 
-Som ni märkt så blir det fortsatt glest mellan blogginläggen och jag tror att det kommer att fortsätta så tills jag kommer igång med ett mer aktivt friluftsliv och utenätter igen. 
 
Uppdaterar dock Instagram oftare, så Följ mej gärna där :D


2 kommentarer:

  1. Sååå njutbara och fina bilder. Hoppas det ordnar sig med ryggen, själv vet jag vad ryggelände är så jag håller tummarna för dig. Du har ju envishet att hålla igång och det kommer man ändå rätt långt med. Tänker fortsätta följa dina vandringar och fina bilder här, tackar.

    SvaraRadera
  2. The landscape in wintertime is stunning. Snowy views, beautiful colours caused by the sun, comfortable cottage in the quiet nature. But what about it when the wind is strong and it is snowing a lot with temperatures far below zero? Anyway, it is clear that you enjoy that kind of life. Good luck with your back.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3