Gråvädret fortsätter att hägra och även om vi tack och lov har snö i stugan, så är det ofantligt blött i skogen. Bäckar här och var där det aldrig runnit vatten förut och det är gummistövlar eller höga kängor som gäller i terrängen. När ska vintern komma egentligen!?
-Man kan ju inte låta bli att oroa sej för att det är så här vintrarna ska se ut i fortsättningen, med regn, slask och plusgrader, istället för minus och en massa snö...
Många år har dock snön kommit strax efter jul med skidpremiär i mellandagarna, så vi håller tummarna för att det dimper ner en massa då :D
Mysig söndagsutlykt vid Hinnsjön
Karelska eller finska piroger till lunch- en riktig favorit!
Mmmm.....
Har gjort en ny fikabricka, perfekt som ett litet underlägg eller skärbräda
Najo håller koll :D
Vanligtvis äter man pirogerna med äggsmör, men det duger gott med enbart smör också!
"Finska, eller karelska piroger som de också heter är ett
tunt bröd på rågmjöl som är fyllda med en typ av risgrynsgröt. De
karelska pirogerna var ursprungligen en nord- och gränskarelsk
delikatess som spreds över resten av Finland i och med evakueringen av
karelarna under andra världskriget."
Härliga bilder i din blogg 😍. Och vad roligt att karelska pirogerna har hittat sin väg till era matbord på andra sidan viken. De är en god mellanmål med smör eller eggsmör (och även med hummus :D ).
SvaraRaderaMin farmor brukade baka karelska piroger och hade dem alltid i skåpet - till oss barn så bjöd hon alltid saft och piroger :) . Men nuförtiden är det väl få som bakar själv utan man köper dem från butiken. Så brukar det gå.
Hälsningar från Åbotrakten =)
Terhi: Tack! Ja de är så himla goda. Maken är halvfinne så han har vuxit upp med piroger och hans mamma brukade också baka dem själv. Har tänkt testa jag med nån gång, men är väldigt glad att de finns att köpa på affären :)
Radera