"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 16 november 2018

Solskenstur på Åsberget


I morse var det dags för ett första besök hos Nolatandläkarna och det blev ett väldigt trevligt återseende med min bästa kompis från gymnasiet- som jobbar som tandhygienist där. Vi har inte setts på många år, då hon bott på annan ort, så det var på tiden! Det hade förstås varit ännu roligare om vi hade kunnat ha haft en riktig tvåvägskonversation haha! Nu kunde jag ju mest bara blinka och humma, där jag låg och gapade, men lite hann vi få sagt iallafall och förhoppningsvis får vi till en fika på stan framöver!

For sen till syrran som bjöd på lunch och på eftermiddagen blev det en tur uppe på Åsberget. Gråmulet väder och dimman låg tät här hemma, så jag blev rejält överraskad då jag kom upp på berget och upptäckte att solen strålade för fullt där ovan dimmolnen. Riktigt läckert!


 Ovan molnen skiner alltid solen- även om det är svårt att tro ibland :D

Vägvisare på Gula leden

Vårdkasen på Åsberget

Utsikt mot Balesudden

 Vindskyddet vid Ås-masten


Åsberget

 Nya vindskyddet på Åsberget


Jag har länge tänkt kolla in det nya vindskyddet däruppe, men det har inte blivit av tidigare. Höll inte på att hitta det först, då det inte fanns några skyltar uppsatta, men till slut så kom jag rätt! :D


 Fin utsikt från vindskyddet

Åsberget
 A Maze Thing

"FriluftsByn har tillsammans med Swecos arkitekter initierat arkitekturfestivalen Arknat i Höga Kusten, med syftet att förena arkitektur med natur och låta arkitektstudenter designa och skapa vindskydd i trä."

- detta har alltså resulterat i sex olika vindskydd hittills. Ett på Åsberget och de andra hittar man i Körning, Näske, Skule, Hålviken och Kulberget. HÄR finns bilder på alla vindskydd.


Annorlunda vindskydd med små vinklar och vrår


Smala träribbor på fasad och tak, förutom över en del där det kan tänkas att man ska kunna sova. Det lockade dock inte till nån övernattning för mej, då man inte såg någonting från det utrymmet.

Men, ett fint utflyktsställe hur som helst! :D


Vindskydd Örnsköldsvik


Utflyktsmål örnsköldsvik
 Njuter av utsikten och fyller på med välbehövlig solenergi!

 En sista glimt av solen

å in i dimman igen...


Kändes helt overkligt när jag kom ner till Lill-Backe och allt blev grått och mörkt igen. Trodde att dimman skulle ha lättat eftersom det var sånt strålande väder uppe på Åsberget. Men, den låg kvar. Ganska så stämningsfullt det också :D

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3