"Livet är här och nu! Så lev, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad.

onsdag 18 april 2018

Björnspaning II


Då Nils ville ut på björnspaning igår kväll så var vi inte speciellt svårövertalade. Vi började med att kolla av platsen där vi hittade spår och älghår dagen innan och nu var det fullt med nya, färska spår och längs vägen låg även delar av käken och en benpipa. Skyndade mej ut för att ta några kort, men det kändes ganska så obehagligt, då den fortfarande kunde vara i närheten!


Älgkäke som björnen smaskat på


Talade med en man i byn, som också varit dit och tittat på spåren och han misstänkte att björnen hittat älgen, som dött av andra orsaker, och inte rivit den som vi trodde, då det inte fanns nåt blod i benen.

Men hur som helst så lär den ju hålla sej i området tills hela älgen är uppkäkad.


Dagsfärska björnspår


Spåren var väldigt tydliga, men tyvärr var det svårt att få några bra bilder av avtrycken. Spännande björnspaning längs skogsvägarna!


Vi fortsatte sedan längs olika skogsvägar och vi fick se spår av ytterligare en björn innan mörkret föll. Men Nils är taggad på att ge sej ut igen, så det lär nog bli en tur till redan ikväll, :D


Se även;


2 kommentarer:

  1. Så spännande med björnen och spåren. Många älgar har ju haft problem att hitta mat i vinter. Kanske den svalt ihjäl.

    SvaraRadera
  2. Exciting to find bear tracks. It doesn't matter how the elk has died, the bear showed up there anyway. Exciting, you never know wheher you'll see the animal or not.

    SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning :)

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3