"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 10 april 2017

Kommande projekt i stugan


Najo och jag åkte till stugan igår eftermiddag och förutom stugmys så tog vi en kvällstur till bäverdammen. Såg några nya bävergnag sen senast och vi ska nog försöka komma oss ut på bäverjakt snart!

Men det är mycket  på gång i stugan nu, som kommer att kräva en hel del tid.

Stugan är på ca 50 kvm, med ett litet allrum, kök, sovrum och hall plus en tillbyggnad med bastu och ett litet förrum, samt utedass och en liten gäststuga. Med tiden ska vi bygga ut stugan så att vi får ett badrum med dusch och ett nytt sovrum, då det nuvarande sovrummet ska bli en lite större hall.

Men det blir först när vi flyttar dit på heltid. Vilket inte dröjer allt för länge hoppas jag :D

Nu i vår ska vi i alla fall flytta ut väggen där den nuvarande verandan är och på nedersidan ska vi sätta in fyra höga fönster, så vi får mer utsikt över dammen i sänkan framför stugan. Det kommer att bli så vackert att ha en vattenspegel att titta på och förhoppningsvis kan den även locka till sej lite fågelliv! Tänker mej också att vi ska kunna hacka upp en isvak att doppa sej i när man bastar under vintern.

Men först ska vi som sagt flytta väggen, byta fönster och lägga nytt trägolv i allrummet.

Sen har vi, efter viss tveksamhet, då vi båda gillar röda stugor, bestämt att stugan ska bli falusvart, med tak av silverfärgad pannplåt och på två sidor av stugan ska det byggas trätrall, samt sättas upp fasadbelysning. -Det kommer att bli sååå snyggt och jag längtar så tills vi kan sätta igång!:D


Tror vi ska ta och bjuda in vänner och familj på en stugmålarfest till sommaren!


 

En härlig söndag i mars med sol, kaffe och planering för kommande projekt på stugan!Söndagsmys i stugan


Lyxade till det med ett glas rött framför brasan


Godmorgon i stugan

När jag är själv sover jag helst i bäddsoffan, för det är ju så mysigt att somna framför en sprakande eld! :D

I hörnet där proppskåpet hänger, ska det förresten byggas ett hörnskåp. Tänker mej, spåntade mattsvarta luckor som jag ska försöka måla i nåt slags kurbitsmönster. Men det återstår att se vad det blir :DI morse kom Micke och Hasse från byn och började såga ner björkar nedanför stugan, så att vi får lite öppnare yta vid dammen. De hann ta ner en hel del träd innan det värsta spöregnet kom, men det är nog ett trettiotal till som ska bort, så imorgon ska de fortsätta med det. Kommer att bli så fint!


Fikapaus

Regn och rusk utanför fönstret, men varmt och skönt inne


Ville inte alls åka hem idag, men plikten kallade. Fast till helgen är vi lediga båda två, så då åker vi dit igen och då ska vi nog elda bort allt ris och fira både påsk och Williams födelsedag! :D

 


1 kommentar:

  1. Gleder meg til å følge med på utviklingen og utbyggingen av hytta - skal bli fint å se det endelige resultatet.
    Ha en finfin Påske.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3