Silviakaka
4 ägg, 4 dl socker- vispas ihop
5 dl mjöl, 2 dl ljummet vatten
3 tsk bakpulver.
Gräddas i smord långpanna 175 grader 15 minuter
Glasyr:
200 gram smör, 2 dl socker
2 äggulor, 3 msk vaniljsocker-kokas ihop
(ev lite röd karamellfärg)
Toppa med kokos
Bakade Silviakaka och chokladbollar till äldste sonens födelsedag idag
-och passade även på att fylla frysen med lite utflyktsfika :D
Hädde* förresten i dubbelt så mycket havregryn i chokladbollarna
och rullade dem i kokos istället för pärlsocker.
Mycket godare, tycker jag och lite nyttigare vill jag tro :D
Hädde* förresten i dubbelt så mycket havregryn i chokladbollarna
och rullade dem i kokos istället för pärlsocker.
Mycket godare, tycker jag och lite nyttigare vill jag tro :D
* Hä= sätta, lägga, ställa, hädde= satte, lade, ställde, hätt= satt, lagt, ställt, är ett väldigt bra och användbart dialektord, som jag använder flitigt och det är inte alltid så lätt att hitta det rätta ordet på svenska när man skriver...Antar dock att man skulle säja "satte i dubbelt så mycket havregryn..."
Den måste jag baka imorgon, just hemma från vecka i Åre fjällen.
SvaraRaderaElisabeth: Så härligt! Längtar till fjällen jag med, men snart är det dags :)
RaderaGreat.
SvaraRadera