Nybakade långpannebröd med havregryn...
50 g jäst, 50 g smör, 5 dl mjölk
2 dl havregryn, 10 dl vetemjöl,
2 tsk socker, 1 tsk salt
Smält smör, häll i mjölk och havregryn,
värm upp under omrörning,
låt svalna till 37 grader och häll över jästen.
Blanda i övriga ingredienser, låt jäsa 40 min i bunke.
Baka ut i långpanna, låt jäsa i 30 min,
strö solroskärnor, havregryn och lite mjöl ovanpå,
skär i rutor och grädda 10-15 min 250 grader
...kommer att bli smaskens på kommande vinterutflykter :D
Tack för receptet det måste jag allt pröva på.
SvaraRaderaTjingelingen från Rantamor.
å så deilig , ihvertfall ser det sånn ut :-)
SvaraRaderalooks good and hearty!
SvaraRaderaMums, det ser godt ut :-)
SvaraRadera