"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 3 januari 2013

Ett oväntat besök


Att det finns älg i skogen råder det väl inget tvivel om, med tanke på alla lortar de lämnar efter sej, men det är trots allt inte ofta man får se dem och det hör definitivt inte till vanligheten att man ser älg utanför fönstret där vi bor, men igår kväll kom en ko med kalv och gick längs med gatan. Vi satt i bilen och såg hur de gick in på en tomt och åt lite från träd och buskar och fortsatte sedan till grönområdet utanför vårt hus och då passade jag på att ta några bilder med hjälp av strålkastarens ljus. Älgarna brydde sej inte ett dugg utan åt lugnt vidare och en bit bort hördes ivriga skall från en hundgård...

Kalven stod bakom kon, så den kom inte med på bild och efter en liten stund lämnade vi älgarna, men i morse kunde vi se att de även varit på vårt äppelträd och käkat och sedan dragit till skogs igen :) 13 kommentarer:

 1. wow! to have them on your street and in your yard is awesome!!!

  SvaraRadera
 2. Grattis till dig!Älgar har du ju inte varit bortskämd med att få framför kameran. De har ju säkert svårt med föda hos er nu då det troligen är mycket snö för dem... då kommer de inåt ju.

  SvaraRadera
 3. Häftiga bilder det blev i strålkastarens sken.Vad vacker hon är.Härlig upplevelse och kul att du fick dokumenterat den också.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Fin opplevelse å se elgen på nært hold, mektige dyr.

  SvaraRadera
 5. It must have been great to see them so nearby. Luckily you were in the car. It gave you the chance to use the lights. Nice header!
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 6. Geweldige serie van die eland.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 7. Va kul! Bilderna ble läckra med allt mörker. Kanonbilder

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder det blev och du lyckades även fint med ljussättningen.
  M

  SvaraRadera
 9. What a great pictures of the moose.
  I wish you a nice day, Irma

  SvaraRadera
 10. Så fin den er! Vi bor rett ved skogen og innimellom møter vi også elgen. Jeg har blandede følelser for dette, ofte er de ikke helt blide, og jeg syntes at når de er i dårlig humør kan de holde seg der de bor - inne i skogen. Men alltid gøy med bilder, og dine ble jo skikkelig fine.

  SvaraRadera
 11. So schöne Fotos. Eine gute Idee mit dem Scheinwerferlicht.

  SvaraRadera
 12. was interesting seeing your moose there compared to ours. i think ours look bigger and the nose shape is different. thanks for posting.

  SvaraRadera
 13. Ojj, detta blir ju nästan något åt ljussättningen som i spelfilm, med olika ljuskällor och -temperaturer blandade med varandra. Är det en ficklampa du använt? Grym action, grattis till detta skådespel! / Deerhunter

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3