"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 30 januari 2013

Orrar i topp

Dagarna rullar på i en rasande fart, snart är januari också över och därmed även toppfågeljakten. Hann tyvärr inte följa med så många gånger som jag velat och till nästa år är det bara ett måste att ha tillgång till jaktmark som man kan ta sej till på vintern, samt öva mycket mera på kulskyttet...

Hittills har vi iallafall haft en riktigt bra vinter, med kallt och mycket snö och dessutom har vi ju haft riktigt tur med vädret, med många soliga och härliga dagar! även om det just idag är mulet, snöfall och kring 0 grader. Får se om det kanske blir en skidtur på förmiddagen, har ju planer på att gå Jämtlandstriangeln framemot mars så jag behöver all träning jag kan få. Än så länge har jag (endast) kommit upp till 8 mil och det har bara blivit kortare sträckor för varje gång, så snart börjar det bli dags att ta lite längre turer :)


Orrtupp i topp-januari


15 kommentarer:

 1. åhh såå fine bilder!!Blir rent glad!!)))Og den orren i treet er jo nydeligt!Ønsker deg en fin fin dag,,gleder meg til å se bilder fra skituren du kansje tar idag:))Hilsenanita

  SvaraRadera
 2. Synd att du inte fick nån orre på kornet men det blev ju bra med kameran!
  Du undrade vad jag sysslar med hæruppe i Kirkenes - jobbar som øgonlækare ibland som ett avbrott från att vara pensionær
  Ha de! som dom sæger hær

  SvaraRadera
 3. - Halloj i norr.
  - Kanonfina bilder på Orrtuppen !
  Tuppen i Toppen, skulle man kunna säga....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Beautiful pictures Susanne, especially the black grouse top of the tree is great.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 5. Ååå, så flotte bilder fra ditt "vinterparadis".

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Fina bilder, jag saknar snön. Den försvann under gårdagen här nere.
  Det är inte bara toppfågeljakten som tar slut nu, även hundjakten här nere är snart över. Så för min del så kommer jag att lägga lite tid på rävarna, samt ett eller annat pass vid vildsvinsåteln. Så jakten är inte helt över. Bara nästan.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Härliga bilder som vanligt, tiden räcker ju inte alltid till allt som man vill. Sedan så förstår jag att man såklart måste ha en mark som är tillgänglig och öva på kulskyttet. Jag tycker personligen att kulskyttet verkar mycket svårare än hagel... Men vad vet jag ;)
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 8. Sköna bilder o Orren ser ju ut att sitta i godan ro men det kommer fler tillfällen !
  Lycka till med skidträningen !
  Gott med fint väder så länge det varade och det kommer ju tillbaka.
  Härnere får man hålla i hatten i morgon som det verkar .

  SvaraRadera
 9. so pretty! the grouse are really neat to see!

  SvaraRadera
 10. Dumt du må nøye deg med bilder av orren, men en dag skal du se at denne jakten ordner seg. Fine bilder! Usj her smelter vinteren bort ser det ut til. Varmegrader med vind i dag og snøen bare synker sammen. Jeg så en flue i snøen på terassen i dag - skikkelig treg i bevegelsene - stakkar den trodde nok det var påske :-)

  SvaraRadera
 11. Fina bilder du fick på orrarna. HOppas du får tag i jaktmarker, finns det inte marker som arrenderas ut?? Det är ju svårt att få tag i bra marker. Ofta håller man på sin mark när man väl kommit över en plats

  SvaraRadera
 12. Du måste få en toppkondition så mycket skidor som du åker.Härlig motion kan jag tänka.
  Det ser ju verkligen lustigt ut med de stora tunga orrarna längst upp i de höga granfurorna.Det känns mer som att det är fåglar som ska vara mer på marken ;))
  Kram.

  SvaraRadera
 13. Great to see a grouse in a treetop. When the temperatures are not so very low anymore, probably you'll get a chance to improve your milage :)
  Good luck, Kees

  SvaraRadera
 14. These are wonderful again. Nice to see the inhabitants of the wood so next to you.
  Have a really nice day!

  SvaraRadera
 15. Fine bilder av orren der oppe i treet ! Har aldri sett denne "live" håper jeg får oppleve det engang :-) Har bare hørt lyden av den !
  Ha en fin helg Susanne.
  Hilsn Liva

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3