"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 17 december 2012

Snöskor och damasker


TSL 325 Escape

Damasker/Tur Gaiters Fjällräven

Förra året prövade jag ju att gå med snöskor för första gången och fick blodad tand på en gång. Jag köpte genast ett par egna och det har blivit några turer och fler ska det naturligtvis bli. Det är helt enkelt fantastiskt roligt och en otroligt bra träningsform! Så nu vill jag tipsa andra om en bra snösko :)

TSL 325 Escape är en riktigt lätt och nätt snösko. Man tar sej smidigt fram i djupsnö, i brant och snårig terräng där man annars inte tar sej fram vintertid. Den ger mycket bra bärighet (förutom i kallsnö, men då fungerar ju inte skidorna heller) och har ett system med 6 dubbar, som ger ett extra bra grepp och fäste. Bindningen sitter stabilt och spänns med hjälp av ett pumpspänne som är lätt att reglera och som gör att den sitter väldigt bra på foten. Just den här modellen tar 120 kg och då ska man tänka på att det är totalvikten med de kläder och packning man ska ha med sej.

TSL finns i olika modeller och för olika viktklasser, bla  TSL Snowhunter-227 Escape Camo, som även kallas jägarens favorit. Den är extra tyst och ger maximal bärighet och tar upp till 140 kg. Både min bror och make har den modellen och är mycket nöjda med den.

Damasker håller effektivt snön utanför pjäx- eller kängskaftet när man är ute på tur och jag är väldigt nöjd med mina Tur Gaiters från Fjällräven. De sitter riktigt bra och är justerbara runt vaden samt uttrustade med blixtlås och kardborreband fram som gör att de är enkla att ta på och av. Ett annat tips på damasker är Engelssons variant av märket Euro Hunt, som är väldigt lika i utförandet, men betydligt billigare.


9 kommentarer:

 1. Jasså du, de där snöskorna var en jättegod idé och även damaskerna till. Bara det att vi var och sökte julgran i går så blev ju skorna fulla med snö. Nu håller ju jag mig mest efter någon skogsväg när jag är ute men det ser ju riktigt roligt ut att kunna ta sig fram med snöskor.
  Härligt vackert med snö, särskilt när det blir jul. Varje år har vi inte snö här på julen. I fjol var backen bar och det var inte alls bra.
  Önskar dig en skön jul med mycket utevistelse så kanske jag sen får njuta av dina vackra naturbilder.

  SvaraRadera
 2. Your gaiters look fantastic. And good that you satisfied with them. Since a few years I use gaiters by Rab with eVent membrane and I'm also really pleased. Have fun in the snow! ;)

  SvaraRadera
 3. Beautiful picture of you in the snow with new shoes.
  What is incredibly much snow at you.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 4. Det ser virkelig herlig ut Susanne! Ikke min form for turgåing, men det er kjempefint at du kommer med anbefalinger. Jeg har fulgt noen anbefalinger her i bloggland tidligere, og har ikke blitt skuffet. Nå er det Lussekatter som skal bakes her. hehe, ja jeg vet, bare ørlite forsinket :-) Men de er så gode at jeg bare mååå ha :-)

  SvaraRadera
 5. i am glad you fell in love with this sport. living where you do, you have so much opportunity to do it!

  SvaraRadera
 6. I never had snowshoes. I have my Kamic snow boots. They are good and water proof.

  You gave such great marks for these snow shoes that I began to think why not to try them.

  I do mostly cross country skiing. Perhaps, it's time to learn something new.

  Snowshoes looks great!

  SvaraRadera
 7. Geweldig die winter foto's.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 8. De der ser jo veldig praktiske og fiiiine ut! =) jeg har så lyst på slike jeg også! har aldri prøvd og gått med slike.. og for noen vakre trær med herlig julesnø på!! skikkelig stilig Susanne! og det er du også! ;)

  SvaraRadera
 9. Hm.. Ukjente merker for meg. Er begynte å "snuse" litt på truger, men har aldri prøvd. Takk for dine tips! ;)

  Klem,
  Eli Kristin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3