"Livet är här och nu! Så lev, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad.

måndag 14 januari 2019

Finska piroger- en delikat skogslunch


Efter att ha legat inne i förkylning hela helgen, så var det väldigt efterlängtat att komma ut på en tur med tegsnäsarna idag! Det var ganska så kallt, med lite snöfall och det blåste ordentligt, så vi hade inte någon större förhoppning att få se nån fågel, men maken tog med bössan utifall att läge skulle ges.

Skidade upp för en skogsväg där det var öppnare terräng, men det blev så isande kallt i vinden, så vi fortsatte in i skogen där det var mer lä och letade upp en plats för att göra upp en eld och laga till lite lunch. Mysigt och gott och en perfekt start på veckan! <3  Mysig skogslunch

Värmer Finska piroger på elden


Maken är ju halvfinne och har ätit finska piroger i alla tider, men jag har varit lite skeptisk och alltid tackat nej när vi blivit bjuden på det hos hans släktingar i Finland. Men förra sommaren var jag nästan tvungen att smaka och döm om min förvåning när jag upptäckte att jag faktiskt gillade dem!

Så förra vecka insåg jag att de säljer dem på Willys och vi köpte hem en påse. Den gick raskt åt, så i morse for gubben och köpte en påse till så att vi kunde ta med oss till skogen och jag måste säja att det är ju så de ska ätas. Värmda över elden för lite mer rökig och nygräddad smak och på med en smörklick som smälter och hackade ägg ovanpå. M.U.M.S :D"Finska, eller karelska piroger som de också/egentligen heter är ett tunt bröd på rågmjöl som är fyllda med en typ av risgrynsgröt. De karelska pirogerna var ursprungligen en nord- och gränskarelsk delikatess som spreds över resten av Finland i och med evakueringen av karelarna under andra världskriget."
Finska piroger
 Mmmm så gott med en klick smör och hackat ägg ovanpå!

 Dags att skida vidare


Det är väldigt lite snö i skogen och man får ju nästan vårkänslor, trots att det är mitt i januari. Men hursomhelst så är det iallafall dags att komma igång med skidåkningen igen, jag har inte åkt sedan jag och syrran var på Rutberget förra veckan. Det har ju iofs sin förklaring, då jag var förkyld och sen har det varit väldigt isigt på sistone, men NU blir det nya tag :D.


 Tjäderspillning i snön
2 kommentarer:

  1. De där pirogerna ser ju faktiskt ganska goda ut. Har annars lite avsmak för piroger då jag tänker på Gorbys piroger som köpts hem när mina killar var i tonåren. De och Billys pan pizza, huu jag ryser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattis: Ja fyy, det går absolut inte att jämföras med Gorbys eller Pan pizza. Gillar inte heller dom , men de här kan jag rekommendera :D

      Radera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning :)

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...