tisdag 11 september 2012

Ännu en jaktdag


Idag var det tungt att gå i skogen, dels pga av värmen och dels på grund av att gårdagens myrtraskande gjorde sej påmind i benen. Verkligen en bra träningsform! Förutom en ripa och en orrhöna så såg vi inga fåglar, men jag är övertygad om att Najo hittade åt fler, eftersom han drog iväg vid ett flertal tillfällen och var helt slut då han kom tillbaka. Men utan GPS så är det ju omöjligt att följa efter, då man inte vet vilket håll han tagit vägen...


Undra när de här ska komma till användning...?

Fick förresten frågan varför jag inte "sköt" gårdagens fåglar med kameran och det är ju ingen konstig fråga, för jag har ju alltid lilla kompaktkameran med. Men ibland vore det nog bättre att lämna den hemma, för det är lätt hänt att man fimlar bort vissa tillfällen när man går och fotar mossa och sånt istället för att vara uppmärksam på hunden...

Men i en fågelsituation är prioritet ett att lyckas skjuta med bössan. Vet att många genast tänker att det inte är det viktigaste, men självklart är det en viktig del, varför skulle man annars gå och släpa på den tunga bössan hela dagarna? Speciellt viktigt tror jag det känns när man är nybörjare som jag, då man vill bevisa för sej själv att man kan, att man är en riktig jägare. Så jag längtar verkligen efter den dagen när jag lyckas och får bära med mej min fågel hem :)


Viktigt med vila mellan släppen

Orr(rip?)spillning

Gammal björndynga(?)

Tranbär på myren

Fin ripmark...


Nu blir det två vilodagar innan dottern och jag åker till fjälls. Det var tänkt att vi skulle sova i stuga, men nu blir det tält istället, så vi får hoppas att det inte blir allt för kallt...


15 kommentarer:

 1. i think it would be difficult to photograph AND be prepared to shoot if given a chance.

  SvaraRadera
 2. Kan nog tänka mig att det är härligt att själv fälla en ripa och sen åka hem o steka den o servera med tranbärsgelé.
  Riktigt kalas och lön för mödan.

  SvaraRadera
 3. Det går inte att få allt. När man är på jakt är det bara att välja om man skall prioritera skottchanser eller fotochanser. Å andra sidan, att ha kameran i fickan så man kan fota när man pausar etc funkar ju rätt bra.

  Och vad gäller tunga hagelbössor så tröttnade jag precis på min tunga gamla Tikka och lämnade in licensansökan på en lätt Miroku hagelbock i kaliber 20. Just för den rörliga jaktens skull. Så kanske skall jag sätta upp ripjakt som målsättning inför nästa år.....

  SvaraRadera
 4. Even if you didn't hunt some animals it looks like a beautiful day in the woods again. :)

  SvaraRadera
 5. Hej Susanne!
  Jag vet snart inte vad jag skall skriva. Du har så fina och spännande inlägg alltid. Ja, det där med att jaga och fota är nog en omöjlig ekvation, det går ju fort som bare den. Tycker du gör rätt som lägger fokus på jakten. Så spännande med björnspillningen.... Ja, man är nog "naturdåre" när det blir spännande med skit ;)
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Beautiful pictures of nature's great there.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 7. Lite tveeggat när man står i skogen o vill göra båda delarna men som du skriver så är det klart att du ska få din första fågel snart så den prioriteringen känns helt rätt. Vore fräckt annars med en bild (ställer väl gubben upp på)precis när du skjuter den första. Omöjligt jag vet , kan ju komma upp en fågel när som helst. Spännande att veta det finns björn i närheten om nu inte spillningen var för gammal så klart .
  Skitjakt på dig !( man brukar ju säga skitfiske när man fiskar för att önska den andre lycka till )

  SvaraRadera
 8. Good shots as usual.....i like the first and second very much.

  Wish you a nice day Susanne.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 9. - Halloj i norr.
  - Det var mycket "skit" här idag....:o)
  -Men bilderna är verkligen inte skit. Jättebra fångat från jakten !
  Hoppas ni får fina dagar i tältet och att vädret blir bra.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 10. Fint fotat, ser fram emot lite fjällbilder. Ha en härlig tripp.

  SvaraRadera
 11. Det är roligt att följa dina jakter, så ha med kameran du. Jag vill se din första fågel! Själv har jag alltid kameran liggande på passet ifall det bjuds på situation där man kan knäppa nån älg eller annat med kameran istället.

  SvaraRadera
 12. Jeg jager ikke, men kan lett sammenligne med andre situasjoner, og klart jeg skjønner at du vil skyte fugl. Men jeg skjønner også at det må trening til :-) og at en dag, ja da skyter du og treffer! Lykke til Susanne, jeg krysser fingrene for at det blir snart!

  SvaraRadera
 13. Wow, I always hear that women are able to do more than one thing at a time :). Man instead can only do one thing at a time properly, isn't it?
  On the other hand, I can imagine that taking pictures and being alert enough to pay attention to the dog is difficult. After all, you would feel very sorry when you spoiled the good work of Na and miss a good shot.
  Good luck anyway, Kees

  SvaraRadera
 14. What will be your reaction when you see fresh bear dung? Are you looking forward to meet a bear?
  I like your autumn and hunting pictures.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...