"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 13 maj 2021

Björnmöte längs skogsväg

 
Otaliga mil i bil har det blivit då vi färdats längs olika skogsvägar i hopp om att få se en björn och i tisdags fick vi verkligen "lön för mödan"! då vi fick se två björnar på två olika ställen.

Vi hade precis gjort ett fikastopp och funderade på om vi skulle köra vidare eller vända och åka tillbaka samma väg igen. Vi valde det sistnämnda och det hann knappt gå fem minuter förrän det plötsligt dyker upp en bjön vid vägkanten för att snabbt försvinna över vägen. Jaha, det var det, tänkte vi. Men så stannar den till inne vid skogskanten och står där och tittar nyfiket på oss. Kommer närmare och närmare och är till slut så nära som ca 10 meter ifrån oss. 
 
-En helt fantastisk upplevelse!

Svårt att få nån bild dock med kvistar och träd i vägen, men sonen lyckades filma en sekvens då den passerade en öppning. Inte bästa kvaliten på filmen, men bättre än inget! Oftast hinner man ju inte ens få upp kameran när man stöter på nåt vilt längs vägarna, så jag är glad att vi lyckades få med den iallafall. Det är ju inte var dag man får se björn -även om det finns gott om dem :D
 
 
Häftigt möte med en björn i det vilda

-Hade vi bara kommit några sekunder tidigare eller senare så hade vi missat detta fantastiska möte! Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och två gånger på samma kväll dessutom.


Viltspaningsfika

Plötsligt händer det! Suddig bild, men häftig upplevelse

 
Hade knappt hunnit smälta det första björnmötet, förrän vi fick se björn nummer två, där den satt så fint i en glänta i gles tallskog, några kilometer längre bort. Kunde dock inte stanna direkt, då vi hade en bil bakom och innan vi vänt och kommit tillbaka så hade den gått vidare. 
 
-Men grymt häftigt ändå! Har sett björn vid två tidigare tillfällen, men då har det gått så fort att jag knappt hunnit förstå vad det var, så det här var riktigt kul! Hoppas hoppas man får uppleva det igen.
 
Har du sett björn? Dela gärna med dej av din upplevelse.
 
 
 


3 kommentarer:

 1. Heftig!! Jeg har ikke sett runbjørn, men vært så heldig å få se isbjørn på Svalbard. Men på langt nær så nærme det dere fikk oppleve nå!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sygni: Ja det var verkligen häftigt! Kunde knappt tro det var sant när den plötsligt dök upp vid vägkanten :D Vilken upplevelse att få se isbjörn oxå! Drömmer om att besöka Svalbard nån gång jag med.

   Radera
 2. It must have been a great experience to see a bear in the wild. I have seen a few in Sri Lanka and it felt simply awesome. Of course it is a pity that you were not able to take more pictures, but just to see them is someting you will never forget.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3