"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 28 januari 2020

Januarinatt -med fluffsnö och spöregn


Igår blev det dags för en utenatt och jag fick en helt fantastisk kväll med snöfall och mys i vinterskogen. Jag har nog saknat det mer än vad jag trott den senaste tiden. Att leta upp en fin tältplats, fota, sitta vid en sprakande eld när mörkret faller, låta tankarna vandra, eller inte tänka alls, bara vara, njuta av stunden och sen krypa ner i en mysig sovsäck och lyssna på alla skogens ljud runtomkring.

Livskvalite de luxe och precis vad jag behövde,

- för nu känner jag att lusten och inspirationen börjar komma tillbaka igen :D


 Mysig tältplats i vintrig tallskog


Efter att ha satt upp tältet så tog vi en tur i skogen intill, sen var jag tvungen att åka hem eftersom vi skulle på ett möte och på kvällen skjutsade maken ut mej igen. Kändes lite kusligt i den mörka skogen till en början, men den känslan var snart som bortblåst och jag kände mej som hemma :D


-Så glad att vi äntligen fått snö! och mera verkar vara på väg :D


Härlig fluffsnö på en närliggande myr

 Abisko Dome 2

 ♡

Kvällsmys i skogen- när jag trivs som allra bäst


 Dags att krypa till kojs

Det var några minusgrader under natten och eftersom vintersäcken var i stugan, så sov jag i Marmot Never Summersäcken den här gången och det funkade bara fint. Hade även Exped Synmat UL Lite liggunderlaget som jag brukar använda på sommar och höst och även det funkade toppen.

Har skrivit ett inlägg om det liggunderlaget tidigare, men upptäckte nu att det ligger kvar som utkast, så det kommer kanske i dagarna för den som är intresserad :D


 En blöt januarimorgon


Efter att ha jobbat natt hela helgen och inte sovit nåt under dagen, så blev det en ganska så tidig kväll. Somnade snabbt och sov gott till nio, förutom en snabbsväng upp för att pinka vid halvfem.

Snöfallet övergick tyvärr till spöregn under natten och det smattrade ordentligt på tältduken. Mysigt, men inte särskilt vinteridylliskt och man hörde hur snön dunsade från träden intill.  Hade som tur var satt upp tältet på betryggat avstånd, man vill ju inte gärna ha ett lass med snö som rasar ner över tältet.


Skakar av den värsta blötan och packar ihop-Utenatt nr 1 2020 ✔ och till helgen blir det nog en till :D


2 kommentarer:

 1. Så mycket fina bilder. Jag är lite nyfiken på under vilka omständigheter du sover bäst/ sämst? Jag är hyfsat oerfaren övernattare och har i dagarna beställt hängmatta och tarp. Ska bli så spännande att prova.

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fumlan: Tack! Svårt att säja, jag sover i regel alltid bra ute. Älskar frihetskänslan att sova under bar himmel (på marken elr i hängmatta) då man kan ligga och titta på stjärnhimeln ovanför, men gillar även den mysiga känslan av att ha en egen liten koja när man sover i tält :D

   Radera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3