"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 10 januari 2017

Toppjakt och stugmys


Efter en helg med nattjobb så åkte jag och gubben för att tillbringa en natt i stugan igår. Vi kallställer stugan när vi inte är där, så det var 3 minusgrader inne när vi kom dit. Brrr. Men efter att vi eldat i både kaminen, vedspisen i köket och i bastun så fick vi det snart varmt och skönt!


Isiga fönster i stugan


Efter bastu, med lite barfotaspring i snön, så såg vi att månen lyste upp så fint och vi kokade med oss lite varm choklad med punch och gick ut i skogen. Så mysigt med månsken och en bit bort hörde vi en pärluggla


Bastumys


...och idag gick vi ut på fågeljakt. Det blåste lite väl mycket och vi hade inga större förhoppningar att hitta några fåglar i topp, men vi hade även med oss Najo och jag hade hagelbössan utifall några lägen skulle ges.

Men det var heldött. Uppe på vändplan syntes dock en massa orrspår från morgonens spel, så vi vet åtminstone att de finns där någonstans!


Spår efter spelande orrar

Kikar efter fåglar i topp

Gubben har även varit ute på några egna jaktturer den senaste tiden och den ena gången fick han se två tjädertuppar i området. De blev dock skrämda vid ansmygningen, men det känns roligt att veta att de håller till i närheten!
.


Mattes lillvovvaDet är verkligen inte mycket snö i skogen och jag hoppas innerligt att Kung Bore öser ner en massa vitt på backen och träden snart! Skulle vara så mycket härligare att glida fram på skidorna. Men hursom, så hade vi några härliga timmar i skogen och benen var rejält trötta när vi kom tillbaka


2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3