"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 27 januari 2017

Planering för vintertur i fjällen


Sitter och tittar på kartan och planerar så smått för årets vårvintertur tillsammans med maken. Som vanligt lockar Lapplandsfjällen starkt och jag har sedan tidigare planerat en rutt runt Kebnekaise massivet som jag hoppas kan bli av 2018. Först vill jag skaffa mej mer erfarenhet av att vara ute på vinterfjället, så årets tur blir nog mest troligt, precis som förra året i Jämtlandsfjällen, där det finns flera olika möjligheter till fina turer och så ligger det ju så mycket närmare också!


Sitter å kikar på kartan över Jämtlandsfjällen

Helagsfjället lockar...


Funderar på att åka till Storulvån med bil, sova en natt i tält och sedan ta fjällexpressen till Sylarna för att starta skidturen till Helags, vidare till Gåsen och tillbaka till Storulvån. En 3-dagars stugtur på ca 5.7 mil och det känns alldeles lagom, speciellt då det är Mickes allra första fjälltur på skidor.


Vålådalen lockar likaså...


Ett annat alternativ är att åka från Valådalen till Vålåstugorna, vidare till Lunndörren och tillbaka till Vålådalen, vilket blir en tur på ca 5 mil och lägger man till en dag extra, så lockar även Vålådalsfyrkanten, som sträcker sej ca 5,7 mil mellan Vålådalen-Stensdalen-Vålåstugorna-Lunndörren-Vålådalen


Ja, det återstår att se vad det blir, men planen är att precis som förra året, åka i mitten av april:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3