"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

söndag 1 december 2013

Idag blev det harjakt


Den här hösten har vi ju inte jagat i skogen överhuvudtaget, pga av vindkraftsbygget på marken, så det var så otroligt roligt att komma ut på harjakt tillsammans med min morbror Jan och stövaren Ricko idag. Marken vi skulle jaga på ligger ca 8 mil härifrån och där uppe möttes vi av ett härligt vinterlandskap med några decimeter snö. Tyvärr syntes inte ett enda harspår längs skogsvägarna och förmodligen låg de bara och tryckte efter nattens snöfall. Så efter att Jan släppt hunden, så delade vi på oss för att söka av skogen efter spår och med hopp om att eventuellt stöta på någon skogsfågel...
Efter en timme ungefär så skrämde vi upp en orrtupp, som lättade endast en 20-25 meter framför oss, men det gick alldeles för snabbt för att man skulle hinna med. Men det blev lite spännande när man hörde vingslagen och som alltid är det ju roligt att se att det finns lite fågel i skogen :)


En snabbfikaEn väldoftande tjärstubbe


Det blåste kraftigt idag och efter att ha sökt igenom skogen ett par timmar, utan att ha sett ett enda spår återvände vi ner till bilen och letade upp en tjärstubbe och gjorde upp en eld. Jag hade blivit lite frusen efter att man svettats och det var skönt att ta på sej dunjackan och sitta vid elden och fika. Efter en stund kom även morbrorn tillbaka och förutom en tjäderhöna så hade han inte heller sett till något. Men det är visst vanligt att hararna undviker att röra på sej, när det nyligen snöat...
Gubbarna

RickoEfter fikat åkte vi till en annan del av marken, men det syntes inte till några spår där heller och eftersom det börjat skymma så åkte vi hem. Men det var en riktigt härlig dag, trots att vi inte fick upp någon hare och vi kommer absolut att följa med fler gånger! 


15 kommentarer:

 1. beautiful but cold looking! sweet pup!

  SvaraRadera
 2. Ingen stövarjakt utan eld!

  Kul att du äntligen kom ut på lite jakt igen!

  SvaraRadera
 3. Såg ju bara trevligt ut :)Synd att ni inte fick nån hare det är ju så gott med hargryta :)
  Bilderna trevliga som vanligt.

  SvaraRadera
 4. mooie serie van de winter het is bij jullie al goed wit van de sneeuw
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 5. Harjakt har jag aldrig vart med på, men det skulle va roligt att få lyssna på en bra stövare nån gång. Fina bilder från jakt turen.

  SvaraRadera
 6. Great pictures. I felt like I was on the hunt with you.

  SvaraRadera
 7. Very nice serie Susanne....it's cold there....brrrr.

  SvaraRadera
 8. Hej,
  Åh, vilken härlig dag och vilket vackert landskap. Synd att ni inte fick den där haren som pricken över "i" men ni verkar ha det så härligt ändå. Du och dina nära och kära är verkligen naturromantiker på absoluta högsta nivån.
  Ha en fin vecka
  /Ingemar

  SvaraRadera
 9. It's really nice to see the snow arrived at your place. Looks like a very cozy trip into the nature. :)

  SvaraRadera
 10. Först hoppas du vinner i tävlingen , hade såklart röstat på dig om jag varit med i Facebook . Uppfriskande jaktäventyr men kallt sköna bilder även om jaktlyckan kunde varit bättre. Såg att du hade samma vintriga övedragscamouflagekläder som jag men jag jagar ju bara med kameran förstås.
  Ha en fin vecka ! Ronnie

  SvaraRadera
 11. Ser ut som en härlig dag trots att det inte blev någon jaktlycka! Varit ute med skidorna nåt än? :)

  SvaraRadera
 12. - Halloj i norr.
  - Så härligt att få se lite ren vit snö. Gillar andrabilden väldigt mycket. Vilket djup i den.
  Här skulle det kanske kunna komma några snöflingor framåt fredagen. Vi får se. Det är bara att ta det som det kommer....
  - Ha en fortsatt trevlig vecka !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 13. HiSusanne,
  A pity for you that the could not shoot any hares. But you surely had a great day in a winter scenery. Winter has really started for you, today wé had + 13 degrees!
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 14. Det ser så koselig ut på turene dine. Flott vintervær har du også.
  Fine bilder fra turen.

  Ottar

  SvaraRadera
 15. Va kul att du äntligen kom ut på lite jakt.
  Mersmak på harjakt eller hur? ja som du ser är vi ju ute varje helg. Helgen bokad o klar men jag ska avverka lite annat i veckan med två vovvar. Kommer i inlägg till helgen.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3