"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 22 augusti 2013

Övernattning vid Tärnettvattnen


Med siktet inställt på Tärnettholmarna så körde vi ner till Skuleskogens södra entre i Käl igår eftermiddag. Men någonstans under stigen mot Kälsviken så ändrade vi planer och vek av upp mot Slåttdalsskrevan istället, för att sen fortsätta ner till Tärnettvattnen. Det kändes helt enkelt mysigare att tälta däruppe, men det blev även en betydligt mycket tuffare vandring då det mestadels går uppför och vi hade inte varit särskilt sparsamma med kilon i säcken eftersom vi bara skulle gå längs strandlinjen. Så tungt och svettigt blev det, men även njutbart.


Trollbäcken i SkuleskogenPå många ställen är leden spångad,
 men det är även en hel del stenar och rötter att balansera sej fram på
På väg upp mot skrevan med tunga ryggsäckar
 Framme vid Stor-sten och strax därefter skrevan
Stugan vid Tärnettbattnen


När vi väl kom fram så hittade vi inga skyltar som upplyste om var man fick tälta, så jag hoppas att vi hamnade rätt. Det såg dock ut som om det var fler innan oss som övernattat på samma ställe och efter att vi satt upp tältet blev det äntligen mat. Sen satt vi och mös i månens sken när det plötsligt rasslar till i en buske intill och fram kommer en räv som uppenbarligen var sugen på lite mat. Kastade åt den lite bröd, men då den blev allt för påträngande och försökte sno chokladkakan, så sjasade vi bort den. En häftig upplevelse och jag har då aldrig varit med om maken, men den är väl van vid det ofta finns människor här... Orientaliskt tunnbröd med Teresias goda tonfiskröra :)
 


Mysig tältplats i Skuleskogen

Kvällsbesök av en närgången och glupsk rävDet var mysigt att gå och lägga sej när månen sken så fint utanför tältet, men jag måste erkänna att det var lite störande, då de fyra ryssarna(?) som övernattade i stugan, satt och pratade högt vid elstaden. Lite obehagligt på något vis och det kändes inte som om man var långt ute i vildmarken precis, men när de slutligen gick och lade sej så kunde vi istället njuta av storlommarnas speciella läte. (Lyssna HÄR.)


Härlig morgonutsikt!På väg tillbaka

 


Man tänker alltid att det ska vara så mycket lättare att gå på tillbakavägen då det är nerför, men det är minst lika ansträngande, men på ett annat vis. Men det gick iallafall fortare hem än dit och vi fick en fin tur på 9 km. Vi har redan planerat för en längre vandring i parken till hösten, då luften är klarare och alla fina färger kommit fram. Finns så mycket spännande att upptäcka i Skuleskogen :)


Parkeringen vid Södra entren- Slåttdalsskrevan: 3,1 km
Parkeringen vid Södra entren- Tärnettvattnen: 4,5 km

11 kommentarer:

 1. Vilken trevlig vandring med övernattning. Naturen och bilderna såååååååååå fina. Festligt med en räv på besök och kul att du fick fota den. Stället verkar exemplariskt för ett höstbesök precis som du beskriver.
  Allt gott
  M

  SvaraRadera
 2. It's so very nice there and you have post a lovely serie....i like the fox to.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 3. This has been a great trip. A nice report with beautiful pictures. You managed to take very good pictures of the fox!
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 4. nice shots...and the trail looks great as well..

  SvaraRadera
 5. Hei hei

  Så flott tur
  Flotte bilder
  Flott natur

  KlemKKann

  SvaraRadera
 6. Flotte bilder, spennende tur?!

  SvaraRadera
 7. Vad många fina och härliga övernattningar ni gör och bilderna var så otroligt vackra igen, räven var cool! :)

  SvaraRadera
 8. Marvelous photos of your wonderful tour. Beautiful visitors too. :-)
  Best regards, Synnöve

  SvaraRadera
 9. Great photos!
  The Fox my favorite.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig tur ni verkar ha haft, bilderna vart även dom superfina.
  Men den tärrengen, aj aj, lätt att vricka fötterna.
  Räven var ju riktigt fin kul att få se den på så nära håll, även om den var lite små fräck ;)

  SvaraRadera
 11. Störigt med ryssarna. Efter en så pass besvärlig vandring vill man ju gärna njuta av genuin vildmark. Kanske ryssarna tyckte att enda vildmarken är Sibirien, åk dit om ni vill ha tystnad... Räven kompenserade väl i alla fall en del för detta och tänk att de kan bli så fräcka i det vilda. Beteendet tydde nog på att ni tältade på därför avsedd plats, misstänker jag.
  / Deerhunter

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3