"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 26 augusti 2013

Inspirerande äventyrare!
Vad det finns många duktiga och inspirerande människor! Jag sitter ofta och läser berättelser från olika expeditioner och äventyr och förundras och imponeras om och om igen. Det handlar om allt från en till ett par veckors vandring i fjällen till långturer som Kungsleden med sina 42 mil och Fjällfararnas vita och gröna band. En sträcka på 130 mil som sträcker sej längs hela den svenska fjällkedjan från Grövelsjön till treriksröset. Till fots eller på skidor beroende på årstid och som om det inte vore en utmaning nog, så kan man göra som Lina Hallebratt, som satte sej på cykeln vid treriksröset och fortsatte vidare runt hela Sverige. En totalsträcka på 560 mil! Vilken bedrift och vilken vilja det måste krävas för att genomföra en sådan resa på egen hand...

Under vintern och våren har jag även följt David och Nicklas, som i sin blogg, Norge på langs De luxe, skildrat de 250 milen på skidor från Lindesnes till Nordkap! Ett fantastiskt äventyr och så otroligt inspirerande. Jag har även följt Pål-Inge på Skoggangsmann, som under våren och sommaren genomfört Norge pa langs och som alldeles nyligen gick i mål! En annan som gjort Norge på langs är Elin Engerström som dessutom fortsatte genom Finland med cykel, vidare över Östersjön med kajak och slutligen till fots till slutmålet Lindesnes!! En resa på sammanlagt 770 mil! Fatta hur långt det är! Helt obegripligt långt...

På bloggen Vandraren kan man även följa Pia Johansson, som tillsammans med sin man, vandrar de 80 milen från Fatmomakke till Treriksröset under 60 dagar och spelar in en dokumentärfilm under tiden..

Sen har vi Christine som springandes genomfört gröna bandet på egen hand. Henne träffade vi på när hon passerade Klimpfjäll och vi fick en liten inspirerande pratstund. Har sedan dess följt hennes resa mot Grövelsjön, där hon gick i mål efter 39 dagar! En annan som genomför gröna bandet och vandrar ensam är Johanna och hennes blogg hittade jag bara häromdagen. Mycket trevlig och inspirerande läsning!


Ja utropstecknen blir många och man känner sej genast ganska liten där man sitter och planerar för en natt i det fria. Men å andra sidan måste man ju börja någonstans och skaffa sej erfarenheter eftersom. Alla är vi ju barn i början :) Men nog lockar det att göra något större äventyr! Jag blir alltid så exalterad när jag läst om någon spännande tur och vill ge mej av på stört, medan maken misstroget skakar på huvudet. Vi delar inte riktig samma passion vill säja, även om vi båda gillar att vistas i naturen. Men det här med övernattningar och äventyr är mitt intresse och något jag drömmer om och jag skattar mej lycklig att jag får möjlighet och stöttning att göra det jag brinner för. Jag önskar bara att jag hittat denna livsstil tidigare, men bättre sent än aldrig...

Nu är det väl inte de mest extrema turerna jag har i åtanke, inte till en början iallafall, men man vet ju aldrig vart det leder. Det härliga friluftslivet har ju en förmåga att ge mersmak och eftersom erfarenheterna ökar så söker man nog större utmaningar. Först på listan står en fjällvandring mellan Abisko och Nikkaluokkta, en tur på 11 mil och i framtiden skulle jag också vilja göra längre vinterturer, vandra Kungsleden och kanske tom gröna bandet. Det skulle vara grymt häftigt om man klarade att genomföra det!


...Drömma bör man annars dör man! det är ju tack vare våra drömmar som vi tar oss någonstans. Det gäller bara att veta vad man vill, tro på sej själv och våga ta det första steget!


Fjälläventyr- here I come!!


10 kommentarer:

 1. Prima bilder Susanne .... och det är alltid roligt att läsa bildtexten.

  Hälsningar, Joop

  SvaraRadera
 2. ik heb genoten van je mooie foto's erg mooi.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 3. Deler den! Man må krype før man kan lære å gå ikke sant? Og så trengen man nødvendig vis ikke sammenlikne seg med andre enn seg selv. Jeg begynner forresten å få dreisen på multifuelbrenneren nå. Det er ikke værst bare det :)

  SvaraRadera
 4. Ibland undrar man om folk är kloka i huvet, att dom orkar med såna strapatser men jag är väldigt sugen själv också ;)
  Skulle vara riktigt häftigt att genomföra något sådant extremt.

  SvaraRadera
 5. Ja du har så rætt! Man måste ta næsta steg - annars kan man bli stående på ett ben resten av livet.

  SvaraRadera
 6. I love to read such adventure stories, too. And I can understand your thoughts. Wish you so much luck and fun while planing your trips for the future. :)

  SvaraRadera
 7. Ja det finns verkligen inspirerande människor och många äventyr som väntar! Tänk de som kan titulera sig "äventyrerska"...det vore något ;-) Hoppas du har en bra jakttur, eller det har jag ju sett att du har på instagram :-) Fortsatt skitjakt! :-)

  SvaraRadera
 8. Min dröm är Island och bl.a. Myvatn med alla de fåglar som finns där...men inte med frugan tyvärr vi delar inte samma passion! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag uppskattar sådana här tips, tack! :)

  SvaraRadera
 10. Tack för alla dessa tips! Dessa ska jag läsa!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3