"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 29 juli 2013

Stekkenjokk 2013- Dag 3


Hann knappt komma hem och packa upp förrän vi packade om och gav oss iväg till Norrfällsviken. Men där fick kameran vila, så här kommer lite mer fjällbilder från den tredje dagen istället. Efter frukost och morgondopp, så åkte vi till Norgefarargården och sen vidare till Fatmomakke, där vi åt lunch. I souverniraffären köpte jag en liten näverkorg och en mugg med en ripa på, som jag ska ta till jobbet eftersom min gamla gått sönder. När vi sen kom upp till Stekenjokk igen så tog vi en eftermidagstur över fjället. Vi hade fått tips om att det fanns ett stort renhorn som fortfarande satt kvar på skallbenet och det ville vi förstås hitta!


Morgondisk


NybadadMin nya fina mugg :)


och visst hittade vi renhornet! Det kommer att bli fint på väggen


Nils släcker törsten med det goda fjällvattnetRökt renhjärta


Skönt att ta av sej kängorna och kyla av fötterna i bäcken


Den nya näverkorgen
Dagen innan träffade vi förresten på en annan bloggare, nämligen Pysselfarmor, när vi var och köpte glass nere i Klimpfjäll. Ett riktigt oväntat och trevligt möte! och på väg ner till Fatmomakke så träffade vi  en tjej som löpande genomför Fjällfararnas gröna band, en sträcka på 130 mil! Hon hade startat 3,5 vecka tidigare uppe vid Treriksröset och beräknade att vara framme i Grövelsjön inom 2,5 vecka. Imponerande och väldigt inspirerande att få en pratstund med henne! Tänk om man kunde genomföra en sådan tur någongång...!

14 kommentarer:

 1. Hej!
  Fin natur och sköna naturupplevelser är lisa för själen.
  Hoppas du får en fin fortsättning på veckan! /bea

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder o stoslagen natur. Kul att träffa bloggvänner.
  Nu är dcet bara 4 dagar kvar tills jag går på semester. Nu är man rejält slut spec efter dessa 4 v när mina kollegor varit borta....

  SvaraRadera
 3. Helt underbara bilder och ett underbart landskap...och du på tal om att genomföra saker...yolo! (you only live oance)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. i like your new grouse mug! and congrats on finding the antlers!

  SvaraRadera
 5. wat een leuke foto's zijn dit en wat is het daar mooi.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 6. du hittade ju en riktigt passande mugg .Fatmomakke låter bekant har säkert varit dom trakterna en gång för längesedan ,vackert ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Hej
  Som vanligt så sitter man och njuter med öppen mun. Vilka bilder och vilket landskap, ja muggen går inte av för hackor den heller :) Hm, 130mil... nja, det är nog inget för mig inte ens med bil.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 8. Lycka med sån tur med vädret. Härliga bilder som får min längtan att öka. Åker norröver på onsdagmorgon. SMHI och Yr visar klart väder. Hoppas, hoppas!!/Brita

  SvaraRadera
 9. Naturen rundt deg er bare så vakker! Som du har sett har vi vært i Lofoten, idag kjørte vi gjennom Jokkmokk, Kiruna og andre steder og jeg kom til å tenke på bloggen din for landskapet minte jeg så mye om mange av dine vakre bilder. Kanskje det er her du holder til i området.

  Tror jeg må opp hit å gå i fjellene neste sommer, bare så utrolig vakkert!

  Sommerklem:)))

  SvaraRadera
 10. Funny with the strung bowls on the stone. Beautiful summer adventure in the mountains. :)
  Greetings.

  SvaraRadera
 11. Kjempefine bilder og storslagen natur! For en fin tur det må ha vært!

  Ha en fortsatt fin sommer.

  Klem fra Irene

  SvaraRadera
 12. Great find on the antlers. They will look great on the wall.

  SvaraRadera
 13. Fatmomakke är en särskild vacker miljö. När jag var "ung" ;-) yngre? så var det stora midsommarfester där med dans och man tältade där i flera dagar. Alla ungdomar samlades där.

  Otroligt vackra trakter och åker du till Tärnaby/Hemavan så är det mycket att upptäcka där bl.a. ska du gå till Blomsterfjället - gärna med guide som finns på sommaren för en billig penning, Rutjebäcken - ja platserna är otaliga där att upptäcka. Jag hade i ett par år Fjällfinagrupper där - det motsvarar Mulle fast handlar om fjällmiljön.

  SvaraRadera
 14. Superfint! Härligt att du/ni fick en fjälltur! :-) Ser ut som att ni hade toppenväder oxå! Å jättefina inköp! Jag håller med om att man nån gång i sitt liv borde göra en sån där rejäl tur i fjällvärlden! :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3