"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 2 juli 2013

Övernattning på Normanön


Igår åkte vi ut till Gullvik med tanken att paddla runt till utsidan av Råskärsön och försöka hitta ett lämpligt ställe att övernatta på. Men vi insåg snabbt att vågorna var alldeles för höga för att vi skulle våga oss ut. Besvikelsen var stor och ingen av oss ville åka hem igen, så vi chansade på att det skulle vara lugnare vid Ottelandet. Till vår glädje var det mycket mindre vågor där, så vi packade ner grejjerna i kajakerna och paddlade iväg. Det guppade på rätt bra ändå och det var tungt att paddla mot vågorna. 

När vi kom utanför Normanön började vågorna tillta, en del av dem var nästan en meter höga så vi valde att vända och gick iland på insidan av Normanön. En mysig liten vik med kvällsol och efter att ha slagit upp tältet, så tog vi en promenad längs klipporna och samlade ihop drivved att elda med. På utsidan blåste det kraftigt men vi hade lä och satt ute långt in på småtimmarna i endast t-shirt och shorts och inte en enda mygga. Helt underbart!


MYS i kvällsolenKörv å brö


Ejderhonor med ungar
Under natten vaknade jag av att det spöregnande och åskan dånade ovanför oss. Mysigt och skrämmande på samma gång, men jag somnande snart om till smattret mot tältduken. På morgonen hade det lugnat ner sej och vi packade ihop för att paddla tillbaka medan det fortfarande var relativt stilla på havet. När vi kommit halvvägs ökade regnet och innan vi var framme så var vi båda genomblöta och vi fick ta skydd under en av fiskebodarna en stund innan vi kunde tömma kajakerna...


Morgonens utsikt


Dags att paddla hem i strilregnet


Så var första kajakturen med övernattning gjord, det blev precis så bra som jag hoppats på och jag längtar redan till nästa gång! men då kommer jag att packa ner en regnjacka för man vet aldrig hur vädret kan ändras även om det är vackert när man åker ut :)


8 kommentarer:

 1. just so beautiful. love the sunset scenes and glad you had good rain shelter. :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint!!! Åska kan vara läckert när man är ute så. Vi har fina kvällar här men man jobbar ju. BLir bara att koppla av lite i kvällsolen. Lite stressigt är det nu

  SvaraRadera
 3. Så vacker natur ni har, bilderna visar verkligen hur underbart det ÄR!!
  Tufft att sova ute i åskväder, själv är jag rätt orolig när vi är i stugan och det brakar lös.
  Kram
  M

  SvaraRadera
 4. Skal si dere er en aktiv familie. Ha en fortsatt fin sommer:)

  SvaraRadera
 5. Yes, life is wonderful. And you know to live it! Really cool. :)
  Greetings.

  SvaraRadera
 6. En trivelig tur dette, og mange fine bilder viser oss at dere koser dere og har det kjempefint ut den vakre naturen.
  God sommar videre.

  SvaraRadera
 7. Quite an adventure. You noticed that you can't always rely on the weather. Stronger wind than expected, high waves: it must have been strenuous. It is wise anyway to react upon the conditions. Fortunately you found a good spot to stay overnight. You brought the right kind of food and drinks anyway :-).
  Greetings, Kees

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3