"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 19 april 2013

Skrattmåsar


Ja, jag fortsätter väl med fågeltemat, när jag ändå håller på och nu har det kommit till skrattmåsarnas tur. Visserligen en rätt vanlig syn, men första gången jag fått tillfälle att fota dem på lite närmare håll och det är riktigt fina fåglar om man bara ger sej tid att titta på dem :)

I början av 1800 talet fanns skrattmåsen endast i några fåtal på Gotland, Skåne och Öland, men på slutet av 1800 talet etablerade den sej i hela landet. Mellan 1920 och 1970 ökade populationen stadigt och de beräknades till 270.000 par, men därefter har antalet minskat kraftigt och nu beräknas det finnas kring ca 90.000 i Sverige. Orsaken till minskningen är inte helt klarlagd men det kan bero på försämrade häckningsmiljöer och ökat minkbestånd. Fakta: Fågeln.se


 Nu är sista natten gjord för den här gången, men jag har knappt kunnat sova något idag, så nu känner jag mej helt slut på. Ibland blir det bara så och man blir så stressad när man vet att man måste sova. Nåja, ute skiner solen och fåglarna kvittrar glatt, så nu får jag väl gå ut och tanka lite extra energi :)


9 kommentarer:

 1. Great photos of the seagulls.
  My favorite are the first and the third picture.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 2. Fine bilder på hettemåkene :) De har også minket i antall i Norge. Synd for det er en flott fugl .

  SvaraRadera
 3. Fina bilder på dessa svarthättor. Hade varit kul med någon bild på en skrattmås i vinterskrud, med bara ett grått band över ögonen istället för svart hätta. Det kanske du har liggande. Eller är det så att de försvinner ffrån dina breddgrader om vintern?

  SvaraRadera
 4. Skrattmåsar gör sig som bra på bild =) Dom ser så roliga ut med den svarta masken. Älskar din spov bild...dom är en av mina favvo fåglar! Jag rekommenderar verkligen min kamera, du blir inte besviken =) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Skrattmåsar gör sig som bra på bild =) Dom ser så roliga ut med den svarta masken. Älskar din spov bild...dom är en av mina favvo fåglar! Jag rekommenderar verkligen min kamera, du blir inte besviken =) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Leif: Jag visste inte att de ändrar färg på vintern, skulle vara kul att se, men som du skriver så finns de inte här då.

  SvaraRadera
 7. These seagulls are really funny. In the first picture they look really cute and funny. Nice series!
  Have a nice weekend! ;)

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder och tack för faktan på skrattmåsen , det var roligt att få läsa :) Jag blir själv enormt glad då man ser dem första gången på våren och sen ja jag blir inte lika överlycklig om man säger så efter all "städning" efter dem :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3