"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 14 mars 2014

Vår i luften!


Snön har dragit sej undan med en väldig fart och det känns som vår i luften! Alldeles för tidigt och lite snopet efter den korta vinter vi haft, men samtidigt så härligt när dagarna blir ljusare och allt börjar väckas till liv igen. Men det är ju trots allt bara mars månad, så det återstår att se hur länge det håller i sej. Rätt som det är så dimper det ner mera snö och kanske hinner man åka lite mer skidor innan det är dags att ställa bort dem för iår...

Nils på ett isflak




Äppelskivor med socker och kanel MUMS! :D 



Nu kommer jag att ta en liten bloggpaus, för jag känner att datorn har upptagit alldeles för mycket av min tid på sistone och jag behöver den tiden till att fokusera på andra saker i livet just nu. På återseende!


tisdag 11 mars 2014

En tältnatt i mars


Igår hade vi ett riktigt vårväder, med solsken och blå himmel och efter att ha varit på en härlig utflykt till Munkudden med Micke och Nils, så bestämde jag mej för att åka ut och tälta med Josefine och Teresia. Vi skyndade oss att packa, för att hinna ut innan solen gick ned och efter att ha satt upp tältet så gjorde vi en enklare middag på Muurikkan. Det var en riktigt fin kväll, men när mörkret föll blev det genast kyligare och vi var glada att vi packat ner dunjackor och extrafiltar.


Vår lägerplats vid havet


Förutom isen vid strandkanten så är det nästan ingen snö kvar vid kusten...
Vilken kontrast från vinterfjäll, till vår vid havet från en dag till en annan!





Lilla Muurikkan är behändig, men i minsta laget när man ska steka för flera personer
och det tog en stund innan maten var klar. Men desto godare när vi äntligen fick äta :)






 -Råstekta pärer med aromat och falukorv-
Så enkelt, men ack så gott!




Josefine, Teresia och Najo

Foliepaket, med fetaost i vitlökslag och körsbärstomater


 Kvällsmys vid elden


På kvällen började det blåsa allt mer och under natten stormade det rejält utanför tältet. Riktigt mysigt, men eftersom tältet saknar botten, så hade vi förstärkt med stenar runt hela tältet så att det inte skulle kunna flyga iväg. Jag fick dock gå ut en gång under natten då ett par pinnar släppt och jag vaknade av att jag hade tältduken över mej, men annars stod tältet stadigt :)




Vaknade precis när solen var på väg upp och det var alldeles stilla på havet. Så vackert! men det var lite småkyligt och jag kröp ner i sovsäcken igen och somnade om till ljudet av knipor och storskrakar som flög över vattnet. Vi vaknade sen till vid niotiden och kokade nyponsoppa och hårdbröd till frukost och efter en liten promenad längs stranden så packade vi ihop och begav oss hemåt igen...


Godmorgon!


Ett gulligt vårtecken!


Det är något särskilt att sova ute och man längtar hela tiden efter nästa gång!
Jag har nu sovit ute fem nätter och siktar på 50 innan året är slut :D

Man ska njuta livet medan man kan!



måndag 10 mars 2014

Solsken och snöstorm på fjället


Efter jobbet i torsdags morse, så bar det iväg till fjälls, närmare bestämt till Saxnäs där vi hyrt ett litet torp över helgen. Hela vägen upp var det mulet, men när vi kom fram så kom solen fram för en stund och vi skyndade oss upp på Satsfjället med skotern och det var helt magiskt vackert där uppe!
 

På väg upp mot Satsfjället



Satsfjället



Norra Borgafjäll i fjärran

Hängbron över Satsån


På fredagen åkte vi till Borgafjäll, som ligger ca 20 km bort och det blev en ganska jobbig tur, då dimman låg så tät över fjället att man knappt såg från kryss till kryss. Väl framme åt vi lunch vid slalombacken och tog sen en tur ner till Avasjön, men det var lite trist då man inte såg något av fjällen. Hade ju gärna sett Borgahällan, när man väl tagit sej dit, men det får väl bli nästa gång.


På väg mot Borgafjäll


På lördagen blåste det stormvindar och det växlade 
snabbt från solsken till snöstorm om vartannat. 
Man upphör aldrig att förvånas över hur snabbt fjällvädret kan ändras!




Äntligen sol och blå himmel!!



10 minuter senare såg det ut så här....

Fjällräven :D


Najo i blåsvädret, Kultsjön


Både skidor och snöskor blev oanvända och istället blev det skoter turer lite kors och tvärs, till bla Satssjön, Marsliden och Vinevardo som ligger längs leden mot Gitsfjället. Eftersom vi annars alltid håller till i Klimpfjäll, så var det riktigt roligt att åka efter nya leder och det kändes som om det fanns fler valmöjligheter, även om vi var lite begränsade av vädret den här gången.


William på Marssjön, med Såttan i bakgrunden

Satsfjället i skymning

Nils

Vinevardo


Sista dagen regnade det och det var ju lite snopet, för vi hade sett fram emot ännu en dag på fjället. Men vi är glada att vi fick så pass bra väder ändå, med blå himmel och solsken.



onsdag 5 mars 2014

Trötter


Bloggarn ;)


Nästan alltid när jag lämnar min plats i soffan, så hoppar Najo upp och lägger sej där...
Ser ju lite gulligt ut, där han ligger med datorn som kudde :)


måndag 3 mars 2014

Sportlovskul


Idag var det den första dagen på sportlovet och vi packade ryggsäcken med korv, tunnbröd och festis och for iväg på en skidtur vid Fjälltjärn. Det var barnens första skidtur för i år och Nils satte iväg med en väldans fart och William testade att åka efter Najo för första gången. I början var det lite trassel med linan, men efter en stund fick han till det och skrattade högljutt när han susade fram. Sen gjorde vi upp eld vid det nya vindskyddet och fikade och hade det mysigt!


Rutberget, Gnistret

Rutberget, Gnistret, Susanne Lind


Rutbergshotellet

Efteråt åkte de andra tillbaka till bilen medan jag och Najo fortsatte vidare upp på Rutberget, förbi Rutbergshotellet, och ner till Backsjö. En sträcka på 13.4 km och jag kände mej så nöjd när jag kom i "mål"- Längsta sträckan för i år och med en aning träningsvärk i ljumskarna efter gårdagens mil :))


...och som avslutning på en bra dag, blev det tacos till middag!
Nu blir det soffläge, innan det är dags för nattjobb...


söndag 2 mars 2014

Skidtur från Fjälltjärn


Trots plusgrader och slask här hemma, så bjuder Rutberget fortfarande på ett riktigt vinterlandskap och det var så skönt att sätta på sej skidorna idag. Startade för första gången från F(j)älltjärn och det var roligt att se något nytt, även om det var lite förvirrande att komma upp på berget från "fel" håll. Vände vid Stormyren och på tillbaka vägen gick det undan i nerförsbackarna och ju fortare det går desto mer drar ju hunden och jag bromsade så hårt, att jag fick kramp i fötterna. Åkte sen förbi det nybyggda vindskyddet som ligger väldigt lättillgängligt från parkeringen i Fjälltjärn.

 
Rutberget





Vägvisaren på Stormyren




Najo på Kojmyren


Termometertallen


Rutberget
Det nya, fina vindskyddet Gnistret

lördag 1 mars 2014

Mysig lördag vid havet


Idag har Nils och jag haft en mysig dag för oss själva, då storebror var borta på annat håll och vi for iväg på en klippvandring ute på Långroudden. Det duggade lätt, så hällarna var hala och det var inte helt lätt att ta sej fram, men annat var det för Nils och Najo som sprang och skuttade sej fram :)




Nils tar en liten paus och njuter av havet

"Kan jag gå ut där?"

Att ta det lugnt och gå försiktigt är ju inte det lättaste för 9-åringar
med spring i benen, så det gäller att hålla uppsikt hela tiden!
sen är det ju viktigt att de förstår att det kan vara farligt också





Bäst att hålla i sej :)

 
Glada och nöjda efter en härlig tur vid havet :)



Ingen matsäck hade vi med oss, så på hemvägen svängde vi in på Sibyllas och käkade hamburgare och korv med bröd och åkte sen vidare till min mormor och morfar och drack kaffe med rullrån :)