"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

lördag 24 oktober 2015

Ripjakt på Valfjället


I tisdags blev det bestämt lite i sista minuten att jag skulle följa med brorsan till fjälls och vi har haft två fina jaktdagar, med otroligt mycket skogsfågel och en och annan ripa. Onsdagen bjöd på många spännande situationer, men jag fick tyvärr inga skottlägen, förutom en bom på en ripa. Men jag fick iallafall skjuta en hökuggla! med kameran förståss hehe. 

På torsdagen jagade vi på samma område, men då hittade Najo och jag bara fyra ripor under hela dagen och eftersom de redan blivit helvita så är de mycket sköra och flyger innan man hunnit komma inom skotthåll. Men jag är glad ändå, för det är så mycket roligare att se att det finns fågel än att gå en hel dag utan att se någon tillstymmelse till fågelliv.


Brorsan och Mikko

Spända hundar väntar på att få släppas!


Hittade ett rävgryt i fjällskogenNånstans där i riset är Najo, inte så lätt att se var hunden är alla gånger...


FikapausFjällkvanneStugmys med rökt älghjärta och en kall öl! Just perfect! :D

Hökuggla i björkskogen

6 kommentarer:

 1. spennende å følge deg på jakt :-) Elghjerte ? er det godt ? har jeg aldri smakt på.

  SvaraRadera
 2. Although I am not fond of hunting I like to read about your experiences. I prefer hunting with my camera. Great that you saw the hawkowl. During the winter of '13-'14 I have seen one in the Netherlands. It stayed here for a fe months.

  SvaraRadera
 3. Vackert med fjällen och kul med jakt ;)
  Även roligt att du fick hökugglan på bild :)

  SvaraRadera
 4. Dirk: Ja älghjärta är väldigt gott!! Mycket mört och fint kött :D

  Keesvan; Owls are really special birds and its allways so great to see one :D

  Jani: Ja jag var glad att jag lyckades fånga den med kompaktkameran :) Ångrade lite att jag inte tagit med mej systemkameran som låg kvar i bilen...men det blir för mycket att släpa på, speciellt när man bär bössan :D

  SvaraRadera
 5. Fina bilder från ripjakten. Du visar på allt det där som finns där men som så ofta inte visas och diskuteras när man pratar jakt. Ofta fokuseras det just på viltet, skjutande och inte så mycket på naturen och naturupplevelsen. Mycket bra bilder :o)

  /Erik

  SvaraRadera
 6. Herlige bilder fra jakt og natur - men den uglen!!! Wow, for et blinkskudd. Så nydelig den er!! Må være sjelden å se de der.. og iallfall få et så flott bilde. Du er heldig, livsnyter med stor L :) ★

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3