"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 11 juni 2020

Örnsköldsviks Friluftstipendiat 2020


Susanne Lind, årets friluftstipendiat 2020


”Genom sitt alias Fjällripan har Susanne i mer än tio år delat med sig av sitt friluftsliv. Hon visar på ett alternativt sätt att prioritera i livet och visar återkommande att man genom det enkla kan uppleva det stora med naturen. Med ett rikt och varierat friluftsliv året om får hon många att våga kliva ut i naturen. Vi vill med denna utmärkelse uppmuntra Fjällripan att fortsätta utforska och dela sitt friluftsliv med andra”. Kultur- och fritidsnämnden Örnsköldsvik


-Stort TACK för det! Friluftslivet är ju en sån viktig del av mitt liv och något jag verkligen brinner för, så det känns väldigt roligt och hedrande att få motta årets friluftstipendium. :D

Text från kommunens facebooksida 11/6:

MÖT SUSANNE LIND – VÅR FRILUFTSSTIPENDIAT

I dag möter du Susanne Lind som fick ta emot årets Friluftsstipendium på 15 000 kr.
Susanne är en 49-åring med stor upptäckarglädje och kärlek till naturen. Hon vistas i stort sett all sin lediga tid ute i skog och mark. Hon gillar friluftsliv i alla dess former såsom vandring och kajakpaddling på sommaren, fågeljakt med hennes Munsterländer på hösten och skidåkning och snöskovandring på vintern. Hon sover ute året runt, älskar frihetskänslan det ger och ger sig gärna ut på egen hand.

Sedan 2011 bloggar hon som Fjällripan där man kan följa henne på hennes turer och äventyr här i Höga Kusten och på fjället. Om bloggen säger hon: ”Vill på så vis inspirera andra att ge sig ut och hitta sätt att njuta i naturen, samtidigt som det även fungerar som en drivkraft för mig.” Om Friluftsstipendiet säger Susanne: ”Att jag nu blivit tilldelad Örnsköldsviks kommuns Friluftsstipendium 2020 känns väldigt stort och smickrande. Så otroligt glad för det och för vinstpengarna kommer jag mest troligt att investera i ett nytt tält!"
-Man kan ju inte ha för många.


9 kommentarer:

 1. Stort grattis :) Mycket välförtjänt!!
  Allt gott :)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Kul, inspirerande & imponerande!

  SvaraRadera
 3. Congratulations. You have done your best to earn this price. :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis gumman och trevlig midsommar

  SvaraRadera
 5. Grattis till Dej !
  Gerd i Finland

  SvaraRadera
 6. Hej Susanne! Det var inte igår, men nu har jag hittat dig igen. Var inne på min gamla blogg och där var du och jag blev så glad! Glad blev jag även när jag hittade dig och att du har kvar din blogg...och att du fortsätter med ditt frilufts/naturliv...helt underbart! Och förstås...grattis till diplom och utmärkelse, du är värd allt!

  SvaraRadera
 7. Grattis till dig Susanne. Stipendiet kom till rätta person. Jag njuter av dina inlägg på bloggen och är säker på att du inspirerar många. Fortsätter gärna att följa dig.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3