"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 18 december 2017

Övernattningstur med skidor och pulka


Efter att jag gjort lasagne till middag åt familjen i går morse, så for jag iväg till Rössjö för att ge mej ut på min första övernattningstur med skidor och pulka. Jag hade inte riktigt bestämt mej för var jag skulle, men det blev så att jag parkerade bilen vid stugan, spände på mej Tegsnäskidorna och åkte iväg längs en skogsbilväg upp mot berget. I härligt väder med ca 12 minusgrader!

Det var ganska så tungt uppför, men vi kämpade på och hittade snart en fantastiskt fin tältplats. På en liten myr, vackert inramad av alla snöklädda träd. Efter att tältet var på plats, så passade jag på att åka lite mer skidor innan solen gick ner och sedan blev det en riktig mysarkväll vid elden.

...och på morgonen väcktes jag av att ett gäng orrar flög in och satte sej i omkringliggande granar!

 Skulle ju ha haft bössan med mej!!Det var rätt tungt uppför med både pulka och ryggsäck, men sakta och säkert kämpade vi oss fram.

 

Åkte inte särskilt långt förrän jag hittade ett perfekt ställe att slå upp tältet på och jag började med att packa till snön med skidorna. Sen fick jag testa mina snöpinnar för första gången och de funkade perfekt, trots att det var ganska lös snö.


Vintervackert!


Efter att tältet var på plats tog Najo och jag en tur på skidorna och njöt av den fantastiskt fina dagen! Tentipi Zirkon 5


 Mitt lilla hem i skogen

Älgtorn med solens sista strålar på bergen i fjärran!

 Mattes fina turkompis <3

 Med granna granar som grannar

 Skönt att byta om till varma och torra kläder efter att man svettats!


Ser dock ut som att jag tagit med mej hela bohaget haha, kanske inte så konstigt att packningen kändes så tung! Fast faktiskt så kom alla grejer till användning och det som gjorde vikt var såklart bla tältet med sina 4,5 kg, vintersäcken på 2 kg, 2 flaskor T-röd till Heat-Palen, 2 st 1.5 L vattenflaskor och ved! mm

Ved är rätt så onödigt att släpa med sej, då man kan leta upp tjärved om man vill elda, men nu valde jag att ta med mej en påse iallafall och det var det ändå värt!


 Tänder på Heat.Palen för lite govärme i tältet Ganska så bra sätt att avsluta veckan på!

 Varm ost o skinkmacka med smak av granris :D


 Nästan overkligt vackert!!

 Kvällsmys i Tentipin

 Värmer lite glögg på Heat-Palen

 Dags att sova


Kröp ner i sovsäcken nån gång vid halvåtta och det dröjde inte länge förrän jag somnade. Väcktes sen av att Najo låg och morrade åt nånting utanför (gillar inte när han gör så, lillfjanten!) och då trodde jag att det var morgon, men när jag tittade på klockan så var den bara tio! Skrev godnatt sms till gubben och somnade om nästan direkt, som tur var.

Sov sen som en stock hela natten, förutom att jag var tvungen att stoppa om Najo några gånger då han skakat av sej täcket och på morgonsidan fick han krypa ner i min sovsäck :D


Varmt å gött i mattes vintersovsäck!

 Orrtupp i topp!

 En härlig syn!


Orrarna satt kvar och spelade och kuttrade en bra stund. Riktigt trevlig morgonunderhållning :D


 Dags för morgonpinken


Är riktigt nöjd med min Parispulka! Glider lätt och fint på snön och packbagen från Fjellpulken är också väldigt praktisk! Prisvärd, rymmer mycket och fungerade även som sovplats till Najo, där jag bäddade in honom med sovsäck och min jacka utanpå :D


Poff! Dags att packa ihop och åka hemåt igen

Nöjd och glad med turen och ser redan fram emot nästa :D


... och på tillbakavägen skrämde vi upp så himla många orrar, säkert ett fyrtiotal(!) Jag kunde knappt  tro det var sant! En efter en flög de upp, flera av dem bara några meter framför fötterna och jag hade fullt sjå att hålla mej på benen i nerförsbacken, då Najo blev en aning exalterad!3 kommentarer:

 1. Fantastiska du som törs ta för dig av härlig natur på detta vis. Lite tuff måste man säkert vara för att sova ensam mitt i skogen.

  SvaraRadera
 2. Men alltså, jag har sagt det förut, du är helt otroligt modig som sover ensam i stora skogen.
  Och vackert så det gör ont i dina bilder.
  Nu skulle ju inte jag byta plats på natten med dig, skulle frysa så hela skogen började susa.
  Och jag är ju ingen ute liggare....hahaha

  Julkram från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Mysigt och snyggt och mycket inspirerande! Lätt att bli sugen på mer vinterute! Ska försöka skärpa oss med utenätterna, lätt att fastna i sofforna :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3