"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 9 november 2016

Vintrig tältnatt på Svartmyran


Igår var det dags för säsongens första vintertältning! Som jag har längtat. Jag hade visserligen hoppats på lite mer snö, men det var åtminstone vitt på marken och med 6-7 minusgrader och en isande kall vind så kändes det riktigt vintrigt ändå! Hittade en fin tältplats på Svartmyran och medan jag satte upp Tentipin, så fixade Micke tjärved och sedan gick vi ut och jagade fågel en bit därifrån.

Vi såg sammanlagt tio tuppar, men allihopa lättade på långt avstånd och efter ett par timmar så åkte gubben och Najo hem och jag återvände till mitt hem för natten. Bytte om till varmare kläder, letade lite mer tjärved innan mörkret föll och gjorde sedan upp en eld. Satt ute en bra stund, filosoferade och drack varm glögg, men när det började blåsa allt mer, så flyttade jag in i tältet och satte på HeatPalen*.


Min tältplats på Svartmyran

Ute på fågeljakt i nysnön

Skönt med en eld i vedköket på fikapausenVarm choklad och nybakade bröd med solrosfrön


Värmer iskalla fingrar

Tillbaka i tältet igenPå jakt efter lite tjärved!

Glögg på värmning i kaffepannanHar mången gång fått frågan vad jag gör under den mörka tiden när jag är ute och det kan man ju undra! Men tiden går, medan man håller elden igång, låter tankarna flyga, fixar mat och dryck, fotar, lyssnar och spejar efter olika ljud i skogen och rätt som det är så är det dags att krypa ner i sovsäcken!


Skymning vid tältlägret

Godmorgon!

Under natten stormade det hårt och jag vaknade flera gånger av att det fladdrade kraftigt i tältduken. Var lite rädd att jag inte fäst tältet tillräckligt och att vinden skulle rycka upp pinnarna, men det stod stadigt, tack och lov! Hade inte varit roligt att vakna utan tak över huvudet...


Frukostdags


Dags att packa ihop efter 24 härliga timmar i skogen!Precis när jag kom hem så började det snöa allt mer och hade jag inte hunnit packa upp alla grejer, så hade jag åkt ut och tältat en natt till! Men... det blir nog tillfälle för fler vinternätter i tält framöver :D


...och kanske blir det redan imorgon! för nu har det kommit flera decimeter snö utanför fönstret!*ska försöka skriva ihop en liten text om användning av HeatPal i Tentipi framöver, då jag fått flera frågor om detta.


6 kommentarer:

 1. Mysigt du verkar ha haft det! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teresia: Jaa så mysigt! Hoppas vi kan följas ut nån gång snart! :D

   Radera
 2. Beautiful Moments!!! fantastic Susanne..

  Regards to Najo.. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ana: Oh yes it was great! Thanks, I will do! :D

   Radera
 3. Although it is not very warm with us, compared with you there is a lot difference. Temperatures below are not exactly what i'm longing, after a few weeks in the heat of around 40 degrees Celsius.
  It is clear that you are having a good time over there, in the snow, with minus temperatures. Enjoy!

  SvaraRadera
 4. Kees: I can imagine that you think its cold after spending time in 40 degrees warmth! I, on the other hand, just love it! Thanks! :D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3