"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 8 november 2011

Dagens jakttur...Tranbär

Full fart framåt!


Ett tveksamt stånd...

Har varit på en tur till skogs även idag och jag känner mej nöjd efter att ha trampat på myren i några timmar. Såg några ripor, annars var det heldött. Najo markerade något ute på myren, men vi såg aldrig till någon fågel. Börjar bli otålig nu, känner att det är dags att jag får bära med mej några fåglar hem. Även om jag gillar  att "bara" vara ute i skogen, så vill jag ju gärna lyckas, åtminstone en gång, som en bekräftelse för mej själv att jag är en riktig jägare...

Visst, jakten är ju hela naturupplevelsen, samspelet med hunden och en anledning att komma ut i skogen ofta och i alla väder. Men samtidigt skulle man inte gå och bära med sej bössan, om man inte ville använda den nån gång. När jag tog jägarexamen trodde jag verkligen inte att det skulle vara så här svårt, men vill man något så borde det lyckas i sinom tid och huvudsaken är ju ändå att man har kul under tiden...Sen blir man ju lite avundsjuk på brorsan som alltid lyckas, senast idag fick han sej både en hare och ett par ripor. Men icke att förglömma, han har lång erfarenhet...jag är trots allt en nybörjare...

13 kommentarer:

 1. well, i appreciate your shots with your camera as much as any you'd take with your gun. besides, you're still training your dog too. :)

  SvaraRadera
 2. Stå på, Susanne! Som du sier selv så er du nybegynner.Uansett så er vel naturopplevelsen en stor del av det å være jeger?

  Du skyter mange, flotte blink med kameraet ditt iallfall! Jeg setter stor pris på "å følge" deg på tur :-)

  I kveld var det tåkete, og flott månelys, så jeg ville absolutt ut i hagen for å ta bilder. Med bare én krykke fikk jeg kamera og stativ med meg. Bare en vil noe sterkt nok, ja så får en det til :-)

  Hilsen Irén

  SvaraRadera
 3. Ge inte upp. Jakten är så mycket annat. Jag har jagat sedan 10års åldern. Har "bara" skjutit 2 älgar. Några rådjur men släppt förbi många. Najo kommer att bli en bra jakthund. Det är träning och tålamod. Jag har ju Ayla som måste jobbas mer på.

  SvaraRadera
 4. Har inte jagat själv mer än med kameran . Sportskjutit desto mer men det var ett tag sen. Skönt att komma ut i alla fall o hoppas du näpsar brorsan nästa gång.
  Har heller ingen framgång med ripor (sydligare variant).

  SvaraRadera
 5. Ja visst är jakten så mycket mer :) och det ju inte så att jag känner att jag måste skjuta mycket och ofta...men en
  liten ripa...eller en järpe kan jag väl få...

  SvaraRadera
 6. It's always nice to see your photo series Susanne.

  warm greetings, Joop

  SvaraRadera
 7. Naturopplevelsen er vel viktigst når en ferdes i skog og mark, - fjell eller vidde, med kamera eller gevær?
  Fin bildeserie dette!
  Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Jakt handlar inte om att skjuta, jakt handlar om att förvalta naturen och ibland få möjligheten att skörda lite av naturens överskott. Och den möjligheten får man bara om man är ute mycket i naturen. Först då får man möjligheten att välja sina tillfällen. Och tillfällena kommer ibland ofta ibland tröstlöst sällan. Men nog kommer de till slut....

  SvaraRadera
 9. Vilken fin sammanfattning av jaktens "själ" du skrev ihop här - det är så jag också ser det, även om jag själv aldrig har blivit färdig till att börja jaga. Maken gör det ju däremot, och för massor av år sen var jag sugen på att också ta jägarexamen. Höll på rätt mycket med skjutövningar här hemma då också. Och vi hade jakthund - eller iallafall en hund som var ämnad att jaga med, även om det väl i ärlighetens namn inte blev så mycket med det heller. :-)

  Nu på "äldre dar" jagar jag med kameran - och tycker att det räcker bra för min del, och maken har fått sällskap på sina jakter av vår son istället.

  SvaraRadera
 10. Skal se at du snart blir den super jegeren som tar det meste som kommer foran ditt sikte...hi hi. Håper at din bror deler med deg da :)) Ellers er vel jakt en del av å komme seg ut i naturen selv om man ikke får skutt noe. Ha en kjempe fin dag. Klem.

  SvaraRadera
 11. Så fin han er, Najo, kjempefint bilde! Hehe, ja det er vel slik med jakt som med alt annet, man trenger trening for å få det til :-) Ha tålmodighet du Susanne, du blir en super jeger, det er jeg helt sikker på! I mellomtiden får du ta bilder av broren din med fuglene, jeg er helt sikker på at han ikke er halvparten så god som deg med kamera :-)

  SvaraRadera
 12. Men du, du skjuter ju och träffar hela tiden...med kameran! Och bra träffar, dessutom!

  SvaraRadera
 13. Din "tur" kommer, var så säker. Med din inställning till jakt lär du vara ute ofta. Det i sin tur borde generera ett och annat djur inom skotthåll även om det inte är det enda du söker med din utevistelse.
  Jagk med kameran är inte så dumt det heller ;-)
  Ha det gott bland riporna!
  / maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3