"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 24 november 2011

Skogsjakten idag


Ruskigt halt efter vägarna imorse...

Har varit ut en sväng med Najo idag och vi hade fint väder med solsken, men det blåste riktigt mycket. Varje gång jag är ute, så tänker jag att idag kanske det är det min tur att få skjuta en fågel! och hjärtat slår genast lite snabbare. Jag gick omkring och kände mej beredd, men det kom inget läge. Jag tappade lite fokus och gick och filosoferade över ett hygge, då jag ser Najo intressera sej för något i skogsbrynet.

Vips så flyger det ut en fågel, men istället för "orrtupp, pang!" Så hinner jag tänka "en fågel! är det en ripa? eller en höna, de får man ju  inte skjuta, nej det är ju en orre, en orrtupp och den flyger bara 20-25 meter ifrån mej, ja, nu får jag mitt läge, JAA!" Nähä...den hann flyga undan... Ja man förstår ju, det tar helt enkelt för lång tid för mej att reagera och agera...;))


Laddad!


Galen blick!

Här såg det ut som om en björn skulle kunna ligga och sova...

och det här ser ju nästan ut som en björn där inne i skogen ;)Blev faktiskt lite rädd när jag såg "idet" under trädet och gick snabbt därifrån. Jag brukar normalt inte tänka på det, men idag gjorde jag det och faktum är ju att det finns björnar i området och det kan ju faktiskt hända att man stöter på en, även om sannolikheten är ganska liten...


Resterna av en björnriven älgkalv som min bror hittade för några veckor sedan...


Råd om hur man ska göra om man möter en björn.


17 kommentarer:

 1. oh yes, bears would scare me too! yikes! a bird shotgun would not have any power against a bear!

  SvaraRadera
 2. Oj vad jag gillar första bilden
  Härligt underbart djup i den bilden
  Trevlig helg/Molle

  SvaraRadera
 3. Ja, du går inte och blir uppäten av en björn - lova mej det!?! 8-X

  Här nere har det varit ett väldans stå-hej om en varg som rev massor av får, och som det långt om länge utlystes skyddsjakt på. Den fälldes häromhelgen... Det är väl främst djurägare och jägare som är helt anti vargetablering i dessa trakter - men jag kan inte låta bli att fundera på om man uppåt landet är lika hektiskt emot björnarna, och vill utrota dem?? Jag tror inte att det är så, men det kanske har sin största förklaring i att björnarna lever så olika mot var vargarna gör? Och att de dessutom sover i sina iden en stor del av året? Har man sina marker i ett vargrevir så har man ju "konkurrens" året om, menar jag, vare sej man är djurägare, jägare eller bara en vanlig idkare av allemansrätten...

  Själv är jag mer rädd för vildsvinen, än för någon enstaka kringstrykande varg - och jag skulle inte gärna vilja komma helt oförberedd i närkontakt med en bjässig älg heller! <:-) Björn är väl så osannolikt att möta här, så hur jag skulle reagera på en sån kan jag inte ens föreställa mej.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint ljus! Och attans vad hal vägen verkar...

  Jo, man blir allt lite skakig när man får närkontakt med något av våra stora rovdjur. Skaket kan vara lite av varje, rädsla, adrenalin, eufori. Eller en mix av alltihop. När jag kom på en lo som käkade vår orusttupp så var det just en sådan mix av glädje, förundran och ilska. Märklig känsla.

  SvaraRadera
 5. Björnfrossa slipper vi här på Öland och det är skönt. Jag har hört en del berättelser om folk som blivit jagade av björnar uppe i Rättvikstrakten (oftast när de haft en hund med sig).
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Härligt fotat. Najo ser ut som världens gulligaste buse. Ja, det finns väl en hel del björn runt Övik. Så man vet ju aldrig...Du får nog dina fåglar snart. Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Ett björnide....
  men människa lova att vara rädd om dig...
  frågan är om ens björnarna har somnat ännu så varmt som det har varit så blir dom väl helt förvirrad dom också.
  För inte lär dom plocka upp någon almanacka ur pälsen å kollar datumet inte...
  tror jag....
  Snygga foton....
  men jösses vilken halka på skogsvägen...
  fy...
  det är d som är så tråkigt med en mild vinter...halkan.

  Ha en finfin advent å va nu rädd om dig...
  och snart har du nog ditt skott mitt i prick...

  SvaraRadera
 8. Å en annan är lite rädd för vildsvinen som grymtar när jag parkerat bilen en bit från mitt gömsle men än så länge har de dragit när jag gått iväg ner till gömman men jag hör dem! Spännande värre måste jag säga...man vet ju aldrig riktigt med dem vad de kan ta sig till med! Huuuuhhh!

  Trevlig helg!

  Steffe

  SvaraRadera
 9. Spennende bilder du viser...

  Kjekt for oss som bor i storbyen og se litt naturbilder!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Förstår din tanke, samma här när vovven jag är på skogsturen som hon älskar :)
  allt får liksom andra dimensioner och fantasin skenar ...fniss
  men det sägs att en björn lufsar i mina trakter och spillning har setts ...hujedamej, den måtte hålla sig på avstånd!!
  Ha en fin advent! /Bea

  SvaraRadera
 11. Jätte fina bilder och när man läser vad du skriver blir de ännu mer betydelsefulla :)
  Det är samma sak här ..men det är med kameran i stället .. ser något .. är det en vanlig talgoxe .. eller är det en annan .. när man då ser att det är en Stjärtmes.. då är det försent ..den är pst borta :)
  Ja det må¨ste kännas lite otäckt med de björnar som man vet finns när man är ute på promenad där
  kram/Mimmi

  SvaraRadera
 12. Wonderful blue sky and a beautiful forest. Have a nice weekend, Susanne.

  SvaraRadera
 13. Åh jøjemeg, ja vær nå endelig forsiktig!Det er vel slik at de fleste bjørner som er der vil du vel ikke se engang selv om de er i nærheten, normalt holder de seg vel unna folk-men så er det hvis man møter på den ene unormale bjørnen da. Nydelige bilder har du iallefall, og bjørnen din ser jo litt koselig ut :-) Jeg fant forresten igjen en link jeg har spart på-kanskje er den noe for deg..
  http://www.kamerasimulator.se/swe/?page_id=2

  SvaraRadera
 14. bilden på idet poppar verkligen ut med de gröna och ihärdigt rödbruna färgerna, ser lite mysigt ut att få krypa in där å sova mitt ute i ingenstans.. fast utan björnen som sällskap då vill jag tillägga

  SvaraRadera
 15. Då har man det bra när man har 25 min till båda jaktmarkerna, sedan kan jag kliva över taggtråden ut på grannens mark som jag har. Men vi har mycket gris där och jag vågar inte släppa taxarna. Najos bild är häftig med galen blick.

  SvaraRadera
 16. Med hagel är det nog "bössgmärgen" som styr, så..."Thinkin' Ain't For Me", som nån sjöng för länge...sen gäller nog :-) Själv har jag bommat det mesta med hagel, men inte för tankar innan utan mer p.g.a. dålig passform. Det är dock medveten historia då jag p.g.a. kulbössnas höga kikarsiktesplacering aldrid fick upp hagelbössan tillräckligt högt, alla skott med den gick över. Dock kunde jag skjuta med kulbössan som om de var en hagelbössa - utan tid till tanke gick det alltid bäst :-) Nu mer använder jag dock bara kamera som bössa...
  /Leif

  SvaraRadera
 17. Härliga bilder Susanne ! Tur att du inte ramlade när du steg upp på den hala vägen för att fota ! Fräck bild av doggyn när han rusar mot dig med tungan utanför. Fint ide , säkert ombonat innanför . Tack för inlägget på min hemsida om Hästboken !

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3