"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 20 oktober 2011

Lite fågelvittring på fjälletAndra dagen valde vi att jaga uppemot Stekenjokk, vi följde vägen som går upp emot ett renskötselområde. På vägen dit var det som vanligt lämmelrikt och Najo fick sej ett rejält bett på nosen, men det verkade inte avskräckande. När vi kom fram till Tjokkola valde vi att gå upp i ett brantare parti och det visade sej vara rätt val, vi hittade ett flertal legor och skiten var färsk. Nu blev det genast mycket mer spännande och Najo började söka ut. Han for med en väldig fart upp mot toppen, jag osäkrade bössan, men innan jag hann upp så fick jag se hur riporna flög upp och iväg över fjället...

Plötsligt hade lämmelhunden fått upp jaktlusten igen och han plöjde över fjället, så roligt att se. Såg hur flera fåglar lättade nere vid Ransarån, vet ej hur det gick till, men det var ändå alldeles för långt borta. När vi nu äntligen hittat fågel så kom dimman smygande över oss och vi kände att vi måste dra oss tillbaka. Bättre att ta det säkra före det osäkra. Ytterligare två ripor fick vi se på tillbaka vägen, men de överrumplade oss med att lätta bakom ryggen...Ja inga fåglar med hem, men en massa härliga naturupplevelser i ryggsäcken. Glad att vi hittade några ripor och att det blev lite jakt för hunden iallafall.

Ransarån

Stundvis riktigt vackert väder...

Två munstrar som gillar lämmlar...
 
Funderar på var riporna tog vägen...

och här är nog en som vet...17 kommentarer:

 1. Toppenbilder!!!Sverige är fantastiskt. :-) Lämmelhund det var kul. Vacker bild på Ransarån där ser man hur storslaget det är.

  SvaraRadera
 2. A fantastic overview on the landscape. Beautiful dogs. Have a lot of sun !

  SvaraRadera
 3. Det är nästan så jag får sluta kolla på din blogg....
  Dina bilder skapar ett sådant fasansfullt fjällsug. Men det är väl egetligen ett väldigt bra betyg ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej Leif fran Leif!
  Vilken utsikt over fjall med sno! Utmarkt!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar natur ni får färdas i och vilka vyar ni får se .. det ser man ju klart och tydligt på dina vackra bilder här :)

  SvaraRadera
 6. Så vackert på dina bilder,Hundarna verkar nog stortrivas i landskapet.fin tjädertupp i förra inlägget ,kramis Nette

  SvaraRadera
 7. great shots of a beautiful landscape..... it's a pleasure to see this.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 8. beautiful scenery with the fog! glad you at least got to see some birds.

  SvaraRadera
 9. Flotte bilder fra fjellet. ÅÅÅ jeg lengter til fjellet.
  Nydelige hunder du har.
  Ha en fin kveld til deg og hundene.

  SvaraRadera
 10. Courage! alone in the wilderness with two wonderful friends.

  SvaraRadera
 11. Å vad härligt. Det är fina trakter.
  Fint fotat!

  När jag lägger upp bilderna två i rad, klickar jag på bilden så att den lilla textrutan med val kommer upp. Väljer medelstorlek eller mindre på bilderna och drar i markerat läge så att de hamnar där jag vill ha dem. Men det är ett trixande, för de hoppar lite hur som helst. Jag tror att det är så jag gör i alla fall...

  SvaraRadera
 12. Det viktiga är ju inte att ha fåglar med sig hem - det är att få uppleva naturen tillsammans med hunden. Fantastiskt att uppleva en ivrig fågelhund jobba! Saknar....

  Ja min blogg har fått ett nytt utseende - på gott och ont. Saknar många funktioner - de som du beskrev bl a. Och så verkar det inte fungera i alla webbläsare. Inte så lätt heller för alla att förstå att man kan välja utseende själv via flikarna.

  Kanske jag återgår till den gamla varianten tills den nya blir mer användarvänlig.

  SvaraRadera
 13. Trening er alltid bra, men sikkert litt kjedelig når man ser fugler og ikke får skutt. Herlige bilder, hundene er jo så søte, og du har så flott dybde i fjellbildene dine. Jeg trener på dybde, men det er ikke så veldig lett :-)

  SvaraRadera
 14. Det är så roligt att följa dig på dina turer på fjället. Bilder och text skapar verkligen "fjällsug" som någon före mig uttryckte det ;-)
  Trevligt veckoslut!
  önska maria

  SvaraRadera
 15. Flott terreng dere jakter i! Får lyst til å ta en tur til fjellet sjøl når jeg ser disse bildene :-)
  En god serie bilder altså.

  Rune Olsen

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt ! Älskar samarbetet med hundar och jägare. Ett hundjobb som jag tyvärr inte har , men som jag väldigt gärna vill prova på är jakten med stående hund efter ripa ! ser bara så läckert ut!!

  SvaraRadera
 17. Ja det är en riktigt härlig och rolig jaktform...men även otroligt svår...mycket som ska klaffa...både för hunden...och matte :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3