"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 12 april 2011

Min första fjälljakt


Min första fjälljakt, hösten 2008

 
Efter att ha suttit i bilen i 30 mil så var det dags att ge sej upp på fjället för min första ripjakt! 
 
Tejpade fötterna, på med kängorna och upp med säcken på ryggen. Vi hann inte många meter förrän den gjorde sej påmind. Såå tungt! men det ville jag inte visa brorsan, för han hade betydligt mycket tyngre packning än mej. Det började ganska snart att gå brant uppför och ibland kändes det som om jag skulle tippa bakåt. Men vi tog regelbundna pauser, åt solvarma hjortron, drack det friska vattnet ur fjällbäcken och känslan när vi sen tagit oss upp på fjället var obeskrivlig!


Väl framme hittade vi en underbar plats att slå upp tältet.

Så här vackert hade vi det alldeles utanför "dörren"

Tentipi Zirkon 5

  


Blåbärssoppa o spisbröd med viltost till frukost, varma koppen  till lunch och köttfärssås o makaroner till middag. Och däremellan en massa vandring förståss! Vädret var varierat med dimma och regn, men mestadels hade vi det vackert och det var så underbart att bara vara utan vardagens alla krav...Middag på gång- Jonas och Hesso
 


På nätterna kunde vi höra hur riporna kacklade och kuttrade och det gällde att försöka lokalisera dem sen på morgonen. Extra spännande var det när man hittade fjädrar på marken...och när hunden plötsligt stod för fågel...jag hann nästan aldrig med när "PANG!" och så låg ripan bara där...
En stolt Hesso med ripa i munnen.Den här fjällturen väckte verkligen jaktintresset hos mej! Hann knappt komma hem förrän jag var inbokad på jägarskolan, på våren beställdes hunden och bössor inköptes. Jag har ju alltid tyckt om att vara ute i naturen och även att följa med på jakt när jag var yngre, då främst älg o harjakt. Men jag hade aldrig tänkt tanken att jag själv skulle bli jägare.
 
-men så blev det och det har inte bara inneburit ett nytt intresse, utan även ett nytt sätt att leva!Med tung packning i pappas gamla fjällräven ryggsäck från 70-taletJa det var min första fjälljakt, fler har det blivit och ännu fler ska det bli. Klart det bästa man kan uppleva! HÄR kan du läsa mer om mina tankar från den här turen som kom att förändra mitt liv!1 kommentar:

  1. Söt Hej, varje gång jag ser dina bilder jag får drömma! se paradiset i dessa bilder, förhoppningsvis en dag kan känna ditt land, säger att det är den vackraste i världen .. Kramar till ditt företag och den söta valpen.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3