torsdag 28 mars 2013

Skidtur runt Svartlandsudden

Idag styrde Najo och jag kosan mot Ottelandet, eller rättare sagt Höglandsviken, som jag just upptäckt att stranden heter. Därifrån skidade vi runt Svartlandsudden, (även det ett namn som jag aldrig hört förut) och fortsatte sen in mot Åviken. Vi kunde följa ett skoterspår som gick längs land, så vi behövde aldrig åka ut på isen, vilket kändes betryggande, då jag inte vet hur tjock isen är där. Efter en stund vände vi tillbaka och letade upp ett fint fikaställe, där vi stannade ett par timmar. Det var alldeles tyst och skönt och jag glömde helt bort tiden, så plötsligt blev det lite bråttom hem för att hinna hämta barnen från skolan. Dagens fika, kaffe, hårdbröd å ägg och apelsinklyftor:)
Se men inte röra ;)
förrän matte säjer varsegod,
hur sugen man än är...
Ojojoj, allt ska fotograferas och jag hinner knappt med!! ;))


I och med att jag jobbar som jag gör så har jag ju ofta möjlighet att komma ut på förmiddagarna och jag är verkligen tacksam för det, även om det ibland kan kännas tungt att jobba helger när andra är lediga. Men i det stora hela så passar det mej bra och jag trivs med att vara själv och ju mer jag är ute ensam, desto mer gillar jag det. Visserligen har jag ju alltid sällskap av Najo, men han säjer ju inte så mycket, så det blir mycket tid för tankar, drömmar och funderingar och jag känner mej alltid så fylld av kraft och energi när jag varit ute på egen hand :)


23 kommentarer:

 1. Sön Intryck vackra igen, Susanne. Och som jag kan se, var påskharen där. Det återstår bara för mig att önska dig och din familj en glad påsk.

  Med många vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 2. looks like you and najo had a good day! the ice sheets are really something!

  SvaraRadera
 3. Mycket vackra bilder och jag vet precis hur skönt det är att strosa själv i naturen. Gör inte så strapatsrika utflykter som dig men varje stund i den lugna naturen är guld värd.
  glad Påsk till dig och de dina,
  önkar
  M

  SvaraRadera
 4. Vilka fina turer du företar dig! Man blir faktiskt lite avundsjuk!

  SvaraRadera
 5. Mooie foto's
  het is bij jullie nog steeds goed winter
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 6. Tror säkert att du hade det alldeles njutbart. Den alldeles, alldeles tysta tystnaden är ju väldigt njutbar också. Den finns ju verkligen inte överallt i dagen läge. Önskar dig en trevlig påsk.

  SvaraRadera
 7. Your photos are just wonderful, and those ice sheets are something I have never seen. Love the photos of Na, he is such a handsome dog, and looks very smart.

  SvaraRadera
 8. Precis som du kan jag ibland tycka att ensam med sig själv inte är så dumt. En del verkar tycka att beteendet är en smula suspekt, visst har de fel! Den lunch du offentligt visar upp ser ju ut att vara politiskt korrekt. Men du glömde skriva om jättelasagneplattorna du säkert lät väl smaka... / Deerhunter

  SvaraRadera
 9. Hahaha Klas :)) Inga lasagneplattor idag och jag råkar vara väldigt förtjust i knäckebröd :)

  ps Tänkte när jag skrev om att trivas själv, så kan man ju uppfattas som en osocial, enstöring...men låt gå, det är otroligt skönt att vara själv:) ds

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara skiddagar ni har, ser riktigt mysigt ut!
  Trevlig Påsk!

  SvaraRadera
 11. Flott å ta en tur ut i det fine påskeværet!

  SvaraRadera
 12. Jag är lite så med...mina turer i skogen med kameran. Då har jag ju inga hundar med mig heller, det skulle ju aldrig funka :-)
  Egentid måste man ha.
  Önskar dig en trevlig påsk även att du jobbar

  SvaraRadera
 13. Underbart vackert! Man blir helt tagen av dina fina foto. Egentid är bra även om jag mer än gärna föredrar sällskap.

  :-)

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Som vanligt bilder och landskap som verkligen berör.
  Hoppas ni få ett faktiskt påsklov.
  Glad Påsk!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 15. Wonderful photos and amazing sunshine. We have fresh snow today. Best regards and HAPPY EASTER to you and your family.

  SvaraRadera
 16. That is there so enjoy seeing, I enjoyed your photos and story.

  Gr Cees

  SvaraRadera
 17. Jag förstår att du är ute så mycket .. med den underbara vackra natur ni har där :)
  Jätte fina bilder som vanligt ..men idag blir min favorit din skugga i full fart;)
  kram
  Glad påsk

  SvaraRadera
 18. vilka vackra bilder och nog känner jag igen det du skriver , jag tycker också det är enormt skönt att strosa själv i naturen "och tanka ny kraft" // Kramar :)

  SvaraRadera
 19. Kanonfina bilder o vilka isflak !!

  SvaraRadera
 20. Her var det kommet mange herlige bilder i det siste! Også på innleggene under her:))

  Herlig inspirasjon :))))

  Fin påske forsatt:))

  SvaraRadera
 21. Hej, sköna inspirerande bilder! Tycker också om att vara själv, och uppskattar de få tillfällen som bjuds i en hektiskt vardag.
  Häromdagen hann jag faktiskt ut i skogen en sväng med två av mina hundar och provade att locka älg. Några älgar kom inte, däremot skällde ett rådjur till svar. Vet inte om jag ska tolka det som positivt eller negativt vad gäller min förmåga att locka älg ... =)
  / Susanne

  SvaraRadera
 22. Härliga utflyktsturer du gör och inspirerar gör du också! Gott att du trivs!

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...