"Livet är för kort för att inte levas! Så lev, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad.

tisdag 12 april 2011

Min första fjälljakt


Min första fjälljakt, hösten 2008

Efter att ha suttit i bilen i 30 mil så var det dags att ge sej upp på fjället för min första ripjakt! Tejpade fötterna, på med kängorna och upp med säcken på ryggen. Vi hann inte många meter förrän den gjorde sej påmind! Såå tungt! men det ville jag inte visa brorsan, man är väl inte vek och han hade ju dessutom en mycket tyngre packning. Det började ganska snart att gå brant uppför och ibland kändes det som om man skulle tippa bakåt. Men vi tog regelbundna pauser, åt solvarma hjortron, drack det friska vattnet ur fjällbäcken och känslan när man tagit sej upp på fjället var obeskrivlig!


Väl framme hittade vi en underbar plats att slå upp tältet.

Så här vackert hade vi det alldeles utanför "dörren"


  


Blåbärssoppa o spisbröd med viltost till frukost, varma koppen  till lunch och köttfärssås o makaroner till middag. Och däremellan en massa vandring förståss! Vädret var varierat med dimma och regn, men mestadels hade vi det vackert och det var så underbart att bara vara utan vardagens alla krav...Middag på gångPå nätterna kunde vi höra hur riporna kacklade och kuttrade och det gällde att försöka lokalisera dem sen på morgonen. Extra spännande var det när man hittade fjädrar på marken...och när hunden plötsligt stod för fågel...jag hann nästan aldrig med när "PANG!" och så låg ripan bara där...
En stolt Hesso med ripa i munnen.Den här fjällturen väckte verkligen jaktintresset hos mej! Hann knappt komma hem förrän jag var inbokad på jägarskolan, på våren beställdes hunden och bössor inköptes! Jag har ju alltid tyckt om att vara ute i naturen och även att följa med på jakt när jag var yngre, då främst älg o harjakt. Men jag hade aldrig tänkt tanken att jag skulle bli jägare...men så blev det och det är inte bara ett nytt intresse utan ett nytt sätt att leva!Dags att lämna fjället för den här gången
Ja det var min första fjälljakt, fler har det blivit och ännu fler ska det bli. Klart det bästa man kan uppleva! HÄR kan du läsa mer om mina tankar kring min första fjälljakt, en tur som kom att förändra mitt liv!1 kommentar:

  1. Söt Hej, varje gång jag ser dina bilder jag får drömma! se paradiset i dessa bilder, förhoppningsvis en dag kan känna ditt land, säger att det är den vackraste i världen .. Kramar till ditt företag och den söta valpen.

    SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning :)

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan 🌿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...