"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 22 juni 2016

Flugsnappare


Under alla år vi bott i huset, så har vi haft flugsnappare i någon av våra holkar och jag tycker att de är så fina fåglar! Det är alltid lika härligt att höra hanens sång när han försöker locka till sej en hona på försommaren och så roligt att titta på när de senare flyger in och ut med färgglada larver och flugfän av allehanda slag för att mätta de tjattrande ungarna i holken!


Svartvit flugsnapparhonaSvartvit flugsnapparhane med näbben full med mat!


Det går åt upp ca 15000 bytesdjur för att föda upp en normalstor kull!!


Lite intressant kuriosa om svartvit flugsnappare är också att när hanen hittat ett revir och parat sig med en hona så lämnar han henne när hon lagt sina ägg, för att etablera ännu ett revir. Men om han då lyckas para sig med en ny hona och hon har börjat lägga ägg, så återvänder han till den första honan. Där stannar han sedan och matar henne under ruvningen och hjälper henne med uppfödningen av ungarna, medan honan i bireviret får klara sig helt ensam. 8 kommentarer:

 1. Mycket fina bilder på den fina snapparen :)
  Vilken rackare den där hanen ;)

  SvaraRadera
 2. Hi Susanne, what a beautiful bird and wonderful captures as well. Have a lovely day~

  SvaraRadera
 3. For noen blinkskudd du har tatt (nå igjen). Jeg elsker slike nærbilder av vakre fugler. Jeg kunne ha sittet helt i ro en hel dag og beundret denne fuglen. Godkveld fra Birte

  SvaraRadera
 4. Love this bird.. .Nice pictures Susanne.. Regards..

  SvaraRadera
 5. I like the flycatcher photos and the information on them. Lovely photos.

  SvaraRadera
 6. Kul. Jag har haft flugsnappare i holken närmast huset i flera års tid. I år har jag dessutom sädesärlor under takpannorna på garaget.. Gott att bli av med lite flugor och mygg...

  SvaraRadera
 7. Hi Susanne,
  Nice pictures of a bird we don't see here very often. If I remember well I have only seen them in Scandinavia. It's always fun to see the parents being busy with feeding their off-spring.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3