"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 8 december 2015

Tältnatt i decemberEfter fyra arbetsnätter, hade jag beställt väckning till halv ett igår, för att hinna åka ut på en tältnatt medan det fortfarande var ljust. Så efter att jag packat ryggsäcken, skjutsade Micke ut mej i skogen och medan jag satte upp tältet, så letade han upp lite tjärved åt mej och gjorde upp en brasa innan han och Najo åkte hem igen.  Vilken service! Han är snäll han  :D


Micke fixar elden med väldoftande tjärved

Mitt hem för nattenMörkret föll snabbt och jag satt länge och bara njöt av stillheten och ljudet av den knastrande och väldoftande elden. Himlen var alldeles stjärnklar och jag hoppades på norrsken. Men istället drog det in ett riktigt blåsväder och det kändes isande kallt, trots att det bara var någon minusgrad och efter lite gymnastik gav jag upp och kröp in i tältet strax efter åtta.
Varm glögg


Fetost och körsbärstomater i foliepaket och en varm macka till middag


Värmer fötterna


Jag var fortfarande frusen när jag la mej, men jag somnade ganska direkt. Vaknade sen efter någon timme och var fortfarande iskall om fötterna. Låg och småhoppade i sovsäcken och gned fötterna mot varann och lyckades somna om igen och när jag vaknade nästa gång var det för att jag var för varm.

Brukar annars inte frysa på det här viset, men det blev helt enkelt för många timmar sittandes vid elden och jag borde ha tagit en längre promenad innan sänggåendet. Men jag var helt enkelt för bekväm den här gången. Sen måste jag ha tag på några varmare skor också!


Morgonstund med spelande orrar en bit bort


Väcktes vid niotiden av att Najo krafsade mot tältduken och ville in! han tyckte nog jag var taskig som inte låtit honom sova med mej. Men nästa gång får han följa med, för han värmer så skönt, då han brukar krypa ner i samma sovsäck som jag.


Ostmacka och kaffe till frukost


Efter frukost, bestående av kaffe och ostmackor som Micke tagit med sej, så fick jag hjälp med att packa ihop och sedan tog vi en promenad över myren, innan det var dags att åka hem igen. Ser redan fram emot nästa gång och tills dess hoppas jag att det hunnit komma lite mer snö! och då tar jag Tentipin, så jag kan värma upp med Heat Palen! :D

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3