"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

måndag 13 april 2015

Hummelviks naturreservat


Idag hade jag bestämt mej för att besöka Hummelviks naturreservat för första gången. Stigen mot Stortjärnen började brant uppför och det var rätt så ansträngande, må jag säja! Så jag var tacksam över att Najo hjälpte till att dra mej upp. Efter några hundra meter valde jag att vika av mot Fäbodberget, men istället för att följa rundslingan så gick jag tvärs över berget och hade sån tur att jag kom rakt på den sista biten av slingan som också ledde till tjärnen.

Blåsipporna blommade för fullt!På väg uppåt!


 


 Utsikt över skärgården

Efter att ha vandrat på hällarna över berget, så blev det allt mer vintrigt och joggingskorna visade sej inte vara det bästa valet längre, då jag sjönk ner en halvmeter för var och vartannat steg! Men tjurskallig som jag är, så ville jag inte vända tillbaka. Det var dock lite längre än jag trodde och jag var ordentligt blöt och kall om fötterna när jag kom fram till Stortjärn.Det blev bara mer och mer snö ju längre in i skogen jag kom
och jag önskade att jag tagit med mej snöskorna som låg i bilen...


 Framme vid Stortjärnen


När jag kom bort till bortre ändan av sjön, blev jag lite osäker på hur jag skulle gå då jag inte hittade några blå markeringar längre. Jag fortsatte att gå längs strandkanten runt udden för att titta efter den grillplats som ska finnas där någonstans, men någon sådan fann jag inte, så jag vände tillbaka till den plats man ser på bilden. Därifrån så började jag vandra neråt, då det kändes som att det borde vara rätt riktning. Men jag gick och jag gick, halkade och ramlade, blev blötare och blötare och inser snart att jag är lite vilse!Vilse i Hummelviksskogen?!
Jag vilade en kort stund och fortsatte sen upp på en höjd, där jag kunde se havet och inser att jag har kommit på tok för långt utanför reservatet! och för att komma tillbaka så var jag tvungen att gå över två berg och det var snö nästan hela vägen...Tjask, tjask lät det om skorna, fötterna var iskalla och några mindre vackra ramsor kom ur min mun. Men till slut kom jag rätt och jag blev så glad när jag såg de blå prickarna på träden igen! Äntligen dags för fika! efter fler timmars vandring
och så skönt att ta av sej de blöta skorna och sockarna!

 Så där ja, nu blev allt så där mysigt igen :D


 Gott med makrillmacka med kaffe!

Det blev en lite längre tur än vad jag tänkt mej idag och jag var rätt slut på när jag kom tillbaka till bilen, men motion är ju alltid bra och jag är trots allt nöjd med turen. Nästa gång följer jag dock markeringarna hela vägen upp till tjärnen, så jag hittar rätt tillbaka!

Men jag förstår nu i efterhand att stigen till och från tjärnen måste ha gått ner vid den östra änden som jag först kom fram till, men jag måste ha missat den då jag koncentrerade mej för fullt att plumsa runt i snön ;D


Information om Hummelviks Naturreservat hittar du HÄR
"tyvärr verkar det inte finnas någon detaljerad reservatskarta 
som markerar stigarna i området och var man får elda mm..."

7 kommentarer:

 1. so glad you found your way back, even with frozen feet and wet shoes! glad you had najo along to keep you company, too. :)

  SvaraRadera
 2. It's nearly unbelievable that there is always some new places you don't know. It looks really lovely and I'm also glad you found your way back. :)

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr! Fina bilder o blåsipporna har äntligen fattat att det är dags ända uppe hos dig... Du får lära Najo "hitta hem" eller skaffa appen Runkeeper så visar den på kartan exakt var du gått och det blir lättare att inte gå vilse

  SvaraRadera
 4. - Halloj i norr.
  - Vilken spännande utflykt. Tur att du kom till rätta....
  - Underbara utsikter ni har däruppe. Här är det mesta platt i närheten av havet.
  - Fina bilder från ditt äventyr !
  - Ha en fortsatt fin vecka !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 5. Ingen god følelse å gå seg bort - godt at du fant stien igjen..
  Herlige bilder fra din rast.
  Og nydelige blåveisbilder.

  SvaraRadera
 6. skikkelig fine bilder , det er lett å gå seg vill :-)

  SvaraRadera
 7. Hei ! Jeg har også gått meg bort i nærområdet her ...alt er likt i skogen og lett for å snu seg når man ikke følger sti eller kart. Gjorde nok godt med medbrakt mat :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3