"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

lördag 28 mars 2015

Fågelskådning vid Öfjärden


Åkte förbi Öfjärden efter att jag vaknat i eftermiddag för att se om det kommit några fåglar. Det var dock svårt att se något, då det är så långt ifrån vägen men jag träffade en fågelskådare som berättade lite om fåglarna som anlänt och jag fick titta i hans kikare. Än så länge är det mest kanadagäss, grågäss, gräsänder, sångsvanar, tofsvipor som samlats  på åkern mitt emot och i det öppna vattnet, men snart är det nog mer aktivitet där ute.


 Fågelskådarstället på Nederön, Öfjärden

 Tre unga sångsvanar på isen


Tofsvipa

Testade att fota genom tubkikarenFörra året blev det inte så mycket fågelskådning för mej, men jag ska försöka vara lite mer aktiv på den fronten i år och jag ser fram emot när tranorna, storspovarna, fiskgjusen och alla andra härliga fåglar kommer tillbaka :D

6 kommentarer:

 1. neat swan shot and nice lapwing, too! great moon.

  SvaraRadera
 2. Härligt med vår-aningen! Jag hoppas på sol och fint vårväder i veckan och många flyttfåglar, det kunde bli lite bonus på min semestervecka :)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Vögel zu beobachten, ist immer etwas Wundervolles. Allein schon durch das Fenster kann ich sie beobachten, vorallem jetzt im Frühling. Sie suchen nach Nistmaterial und bauen ihr Nest unter unserem Dach.

  Liebe Susanne, ein lieber Gruß und eine schöne Osterzeit
  wünscht die Waldameise

  SvaraRadera
 4. Dom är alla på väg! Idag har vi stora rödvingetrastflockar o bergfinkar o bofinkar o visst ska dom upp till dig!

  SvaraRadera
 5. Det är gott med våren och luften fylls med rörelser och ljud. Uppskattar f a andra bilden av drömlik karaktär och vattenpussar som även kan tolkas som kanten till avgrundsdjup.
  / Deerhunter

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3