"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

söndag 8 juli 2012

Skuleskogens nationalpark, södra entren


I helgen har vi varit och vandrat och tältat i Skuleskogen. Vi startade från parkeringen vid södra entren och därifrån till skrevan är det ca 3 km och till Kälsviken, där vi skulle slå läger så är det ca 1,5 km. Inte så långt alltså, men med en massa tung packning så kändes det längre. Men en tröst var att det skulle bli mycket lättare att gå hem, när vi ätit och framför allt druckit upp allt vi tagit med...


Redo att börja vandra


Kälsviken

 Micke, Oliver, William och Nils njuter av middagen.

 Barnen roade sej med att fånga fisk i ånPå lördagen följde vi en av vandringslederna längs vattnet, mot Näskebodarna, för att sedan fortsätta till Tärnettholmarna, där vi vek av upp mot berget. Man fick ta sej upp via en stor skreva och det var lika tungt som det var häftigt och utsikten är fantastisk. Sedan gick vi vidare till Tärnettvattnen och Slåttdalsskrevan och därefter blev det lite lättare att gå eftersom det är nerförsbacke, men det tar ju på benen ändå och det var så skönt när vi kom tillbaka till stranden igen. Då hade vi gått 11,5 km och varit ute i 5 timmar och resten av kvällen tillbringades framför brasan. Jag är så imponerad av att barnen orkade med och nästan helt utan gnäll dessutom :) 


På väg upp för en brant skreva strax innan Tärnettvattnen
Slåttdalsskrevan från norr

och här ifrån söder

På väg neråt

Klapperstensfält

I morse när vi vaknade var det mulet väder och efter att ha ätit frukost så packade vi ihop och gav oss iväg. Precis i lagom tid innan regnet började ösa ner. Vi stannade till på Naturrum vid Skuleberget och köpte glass och kollade runt lite innan vi åkte hem. Det kommer definitivt att bli fler turer hit, förmodligen till hösten då alla vackra färger kommer fram och då skulle jag gärna stanna i någon av övernattningsstugorna som finns där, det skulle vara mysigt...


ps Det har blivit något fel med kompaktkameran, så alla bilder är tyvärr suddiga. Måste köpa en ny.....suck! ds
15 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg ni verkar att ha haft. Kul att få se bilderna från den fina naturen. Tack!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. WOW it's so nice there.....i like your beautiful pictures Susanne, very nice post again.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 3. those cliffs are spectacular!! what a wonderful family outing!

  SvaraRadera
 4. Wonderful photos from a beautiful landscape. Summertime is beautiful !
  Have a nice Sunday, Susanne.

  SvaraRadera
 5. Mooi Land en mooie foto's.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 6. Ni har haft det härligt ser jag...bilden "På väg ner" är ju skithäftig...ser ju lite farligt ut med stenen ovanför huvudena...huuuu!

  Steffe

  SvaraRadera
 7. Vad härligt och dessutom kunna få gå i tennisskor!!! Vi skall iväg till veckan, men det ser ut att bli spöregn :-/ Fina bilder ♥

  SvaraRadera
 8. Ser att ni haft en riktigt härlig helg i en fantastisk fin miljö. Härligt med barn som älskar att vara ute och härligt med föräldrar som lär sina barn att älska naturen. ha det gott/brita

  SvaraRadera
 9. Tycks ha vart en trevlig helg. Ha de gott. / Danne.

  SvaraRadera
 10. Looks like you and the family had a fantastic hike and great camping. The scenery is awesome and so rugged. Love the photos you were able to take of your day. Have a great week.

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig tur ni haft. Kul att ungarna gillar det, det har de igen senare i livet. Vad vackert vi har i Sverige, inte behöver man åka utomlands finns massor att upptäcka här ju.Toppenbilder!

  SvaraRadera
 12. Lyck är att bo i ett land där man bara kan knö ner det nödvändigaste och gå ut vart som helst!

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Vilken helg och vilka upplevelser ni har haft. Alla bilderna är ju för härliga och man längtar genast ut i skogen. Naturen som du har hos dig är ju bara för underbar. Kul att ungarna också är med på "noterna" utan massor av gnäll.. Synd på kameran.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 14. Strongt av juniorerna att fixa strapatserna.

  SvaraRadera
 15. Hej,
  Vilka härliga bilder du har tagit från Skuleskogens Nationalpark.

  Vi är några som precis har gjort klart en hemsida om Skuleskogens Nationalpark www.skulenationalpark.se

  Vi tycker att din bild från Slåttdalsskrevan är jättefin. Får vi lägga in den på hemsidan under Slåttdalsskrevan om vi skriver att bilden är från dig?

  Mvh
  Eva

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3