onsdag 25 februari 2015

Nybakade glödkakor


Bakade smarriga glödkakor häromdagen :D



Gahkku
Mmmm, alltid lika gott med nygräddat bröd och en rejäl smörklick!



7 dl mjölk/vatten-1 dl olja-1 dl sirap-1 tsk salt-
1 påse torrjäst-1 dl rågsikt-12-13 dl vetemjöl

Låt jäsa 40 minuter-Kavla ut i 10 tunna kakor-Nagga

Grädda i torr stekpanna på spisen eller på Muurikka över öppen eld
(Gräddas på en sida och endast en kort stund på den andra)

Frys in de som inte blir uppätna, när de svalnat

8 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för det receptet, för det ska jag testa vid tillfälle. //Urban

    SvaraRadera
  2. Mums...liknade lite stekpannebrödet jag brukar baka.


    Tjingelingen från Rantamor, förresten har bakat havrerutorna i långpanna flera gånger, en favorit, så tack för receptet.

    SvaraRadera
  3. They look so delicious. I would like to bake them. What kind of molasses did you use?

    SvaraRadera
  4. Rantamor: Ja just det, det kanske är samma bröd, men med ett annat namn... Vad kul att ni gillade mina havrebröd!! :)

    Allesistgut: Its a common syrup made from rawsuger and I used a light one /Susanne

    SvaraRadera
  5. Oj - de ser kjempe gode ut.
    Takk for tips og oppskrift.

    Ha en finfin lørdag.

    SvaraRadera
  6. MMM... det ser gott ut med brödet o smörklicken!
    Underbara vinterbilder i ditt förra inlägg.
    Ha en fin söndag /Bea

    SvaraRadera

Tack för DIN kommentar! :)

Ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.